Polonya ve Rusya Krizi

2010 yılında dönemin Cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'nin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasında kasıtlı neden olma suçlamasıyla Rus yetkilileri suçluyor. Suçlamalar kapsamında, 3 Rus hava trafik kontrolörünü tutuklanması talep ediliyor.

17.09.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-16:47) Polonya ve Rusya Krizi
Polonya adalet makamı Smolensk havaalanından üç Rus hava trafik kontrolörünün tutuklanmasını istiyor. Savcılar, 3 Rus vatandaşını, 2010 yılında eski cumhurbaşkanı Lech Kaczynski'yi öldüren kazaya kasıtlı olarak neden olmakla suçluyor. Başsavcılığı Sözcüsü Ewa Bialik,  yaptığı basın açıklamasında, müfettişlerin üç kişinin geçici olarak tutuklanması için, Varşova-Mokotow bölge mahkemesine başvuruda bulunduklarını söyledi. Bialik açıklamasında, hava trafik kontrolörlerine yöneltilen suçlamalar, birçok insanın ölümüyle sonuçlanan bir uçak kazasının kasıtlı provokasyonu ile ilgili olduğunu aktardı.
 

Kaczynski ve eşi, 10 Nisan 2010'da Batı Rusya'nın Smolensk kenti dışında, yoğun siste inmeye çalışırken düşen Polonya Hava Kuvvetleri'ne Tu-154M uçağındaki 96 kişinin arasındaydı. Seyahat dönemin Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev vardı. Bununla birlikte, cumhurbaşkanının ikiz kardeşi Jaroslaw o zamandan beri kazanın Rusya'nın işi olduğu konusunda ısrar ediyor. Polonya ve uluslararası araştırmalar, iddialarını destekleyen herhangi bir kanıt bulunamadı.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal