Pentagon, Türkiye F-35 Programı Hakkında Kongre Raporu Gönderdi

ABD Savunma Bakanlığı, bu hafta Türkiye’nin F-35 Ortak Strike Fighter programına katılımının değerlendirmesini içeren raporunu Kongre'ye sundu.

17.11.2018-12:02 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-11:57) Pentagon, Türkiye F-35 Programı Hakkında Kongre Raporu Gönderdi

ABD Savunma Bakanlığı, bu hafta Türkiye’nin F-35 Ortak Strike Fighter programına katılımının değerlendirmesini içeren raporunu Kongre'ye sundu. Pentagon sözcüsü Teğmen Mike Andrews, Cuma günü verdiği demeçte, bakanlığın "NDAA Savunma Bakanı Sekreteri'nin F-35 raporunu Kongre'ye sunulmasını sağladığını söyledi. Andrews, "Departman, sorularını cevaplamak için Kongre ile yakın bir şekilde çalışmaya devam edecek," dedi. Andrews, Pentagon'un önümüzdeki hafta raporla ilgili "sınıflandırılmamış bir güncelleme" yapabileceğini söyledi.

Ağustos ayında ABD Başkanı Donald Trump, Pentagon'un 90 gün içinde Türk-Amerikan ilişkileri üzerine bir rapor yayınlamasına kadar F-35 Müşterek Saldırı Savaş uçağı jetlerinin Türkiye'ye transfer edilmesini yasaklayan bir değişikliği de içeren 716 milyar dolarlık bir savunma harcama tasarısını imzaladı. Raporda, Türkiye'nin F-35 programına katılımının bir değerlendirmesi yer alıyor.

Türkiye'nin F-35 programından kaldırılması Kongre Konferans Komitesi tarafından tasarıdan çıkarıldı.
Savunma Bakanı Jim Mattis, 7 Temmuz'da Senato'ya gönderilen bir mektupta, Türkiye'nin programdan çıkarılmasına karşı çıkarak, ABD askeri ve ortaklarının tedarik zincirinde bir kesintiye neden olabileceğini ve diğer program maliyetlerini artırdığını söyledi.

Türkiye gelecek yıl, 100 F-35 savaş uçağı satın almayı planlıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal