AB, İran’daki Yaptırımlarda Irak’ı Destekleyecek

AB dış politika sorumlusu Cuma günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin İran’daki yaptırımların sonuçları konusunda Irak’ı destekleyeceğini söyledi.

17.11.2018-11:16 - (Son Güncelleme: 17.11.2018-11:13) AB, İran’daki Yaptırımlarda Irak’ı Destekleyecek

AB dış politika sorumlusu Cuma günü yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği’nin İran’daki yaptırımların sonuçları konusunda Irak’ı destekleyeceğini söyledi. Frederica Mogherini, Irak Başbakanı Adil Abdul-Mehdi'ye yaptığı açıklamada, AB'nin Bağdat'a İran üzerindeki yaptırımlarının "sonuçlarıyla başa çıkmasına" yardımcı olacağını söyledi. AB'nin Abdul-Mehdi ve hükümetini desteklediğini belirten Mogherini, AB'nin Irak'ta siyasete ve finansa destek vermeye hazır olduğunu ekledi.

ABD, 9 Kasım'da Bağdat ABD Büyükelçiliği’nde yaptığı açıklamada, Irak'ı doğal gaz ve elektrik ithalatına yönelik ABD yaptırımlarından 45 günlük bir feragatname yayınladı. Elektrik kesintileri ve yetersiz enerji üretimi ile mücadele eden Irak, enerji santralleri için doğal gaz ithalatı için komşusuna güveniyor. Donald Trump yönetimi Çin, Yunanistan, Hindistan, Türkiye, İtalya, Japonya, Güney Kore'yi ve Tayvan’a da İran petrol ithalatı için 180 günlük bir feragat verdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal