Netanyahu'dan Suikast Yorumu

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bugün akşam saatlerinde Tahran yolu üzerinde İran nükleer programının sorumlusu Muhsin Fahrizade'nin suikast sonucu öldürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

27.11.2020-20:49 - (Son Güncelleme: 28.11.2020-06:28) Netanyahu'dan Suikast Yorumu

'İran nükleer programının babası' olarak bilinen Muhsin Fahrizade'nin suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili İran tarafından suçlanan İsrail'in ne açıklama yapacağı merak ediliyordu.

GERGİN GÜNLER BİZİ BEKLİYOR'

Suikast ile ilgili açıklama yapan Netanyahu, 'Size Orta Doğu'da bir hareketlenme olduğunu söylemek istiyorum. Gergin günler bizi bekliyor.' dedi.

İsrail'de yayın yapan Yedioth Ahronot gazetesi ise suikast ile ilgili olarak Netanyahu'nun düzenlediği basın toplantısındaki konuşmalarında suikastin İsrail tarafından gerçekleştirildiğinin anlaşıldığını yazarken bir diğer gazete Netanyahu'nun 'Bu hafta

yaptıklarımın tamamını sizlerle paylaşamam' şeklindeki sözlerine manşetlerinden yer verdi.

'İRAN, İSRAİL'İ SUÇLAMIŞTI'

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, söz konusu suikasta ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in suikastta rolü olduğuna dair belirtilerin olduğunu söylerken, 'Teröristler bugün önemli bir İranlı bilim adamını öldürdü. İsrail'in rolüne dair ciddi belirtileri olan bu korkaklık, faillerin çaresizce savaş çığırtkanlığını gösteriyor.

İran uluslararası toplumu ve özellikle de Avrupa Birliği'ni utanç verici çifte standartlarına son vermeye ve bu devlet terörü eylemini kınamaya çağırıyor' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal