Münbiç'ten Türk Ordusunun İkinci Görüntüsü Geldi

Münbiç'te ikinci devriyesini gerçekleştiren Türk ordusunun bölgeden görüntüleri geldi.

20.06.2018-15:57 - (Son Güncelleme: 20.06.2018-15:57)

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Münbiç'in terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenmesi için çalışmalarına ilçede ikinci devriyeyi atarak gerçekleştirdi.

AA’nın aktardığına göre, Türk ordusuna ait zırhlı araçlar, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Cerablus ilçesi ile Münbiç cephe hattını birbirinden ayıran Sacu Çayı bölgesine girdi.

TSK ile eşzamanlı olarak ABD askeri güçleri de üslerinin bulunduğu Dadat ilçesi karşısında devriye atmaya devam ediyor.

İlk devriye çalışması, 18 Haziran günü yapılmıştı.

Washington ve Ankara, YPG/PKK'nın Suriye'nin kuzeyinde Fırat Nehri'nin batısında işgal ettiği Münbiç'ten çekilmesi için anlaşma sağlamıştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 4 Haziran günü yapılan görüşmelerinde, ilçede güvenlik ve istikrarın sağlanmasını da içerecek bir yol haritasını kabul etmişti.

Kabul edilen yol haritasına göre, Türk ve Amerikan taraflarının askeri ve istihbari unsurlarla ilçede müşterek denetime başlamasını da hedefleniyor.

Anlaşma ayrıca Münbiç'te teröristlerin çıkmasının ardından ilçenin yerel unsurlarından bir yönetim kurulmasını öngörüyor.

YPG/PKK, Halep iline bağlı Münbiç ilçesini Ağustos 2016 tarihinde ABD'nin desteğiyle terör örgütü DEAŞ'tan alarak bölgede hakimiyet kurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal