Meksika'dan ABD'ye Biber Gazı Uyarısı

Meksika Dışişleri Bakanlığı, 25 Kasım'da iki ülke sınırında Amerikalı güvenlik görevlilerinin mültecilere biber gazı sıkarak engellediği olayların araştırılması doğrultusunda ABD'ye nota verdi.

28.11.2018-09:28 - (Son Güncelleme: 28.11.2018-09:26) Meksika'dan ABD'ye Biber Gazı Uyarısı

Meksika Dışişleri Bakanlığı, 25 Kasım'da iki ülke sınırında Amerikalı güvenlik görevlilerinin mültecilere biber gazı sıkarak engellediği olayların araştırılması doğrultusunda ABD'ye nota verdi. Meksika Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, ABD’nin bu ülkedeki büyükelçiliğine, Tijuana-Kaliforniya sınırında gerçekleşen olayların “detaylı bir şekilde” araştırılması için nota verildiği duyuruldu.

Açıklamada, Meksika’nın, insan haklarını ve göçmenlerin can güvenliğini korumayı sürdüreceğinin altı çizildi ve göç hareketinin yönlendirilmesinde ortak bir çalışmaya olumlu yaklaştığı bildirildi. Meksika’nın Tijuana kenti ile ABD’nin Kaliforniya eyaleti arasındaki sınır bölgesine varan orta Amerikalı göçmenler, göçmen işlemlerinin yavaş yapıldığı nedeniyle 25 Kasım’da protesto gösterileri gerçekleştirmiş ve bazı göstericiler aradaki metal duvarı geçerek ABD tarafına geçmeye kalkışmıiştı. ABD güvenlik güçleri, sınırın yaya geçişlerine kapatılmasına sebep olan olayları göstericilere biber gazı kullanarak engellemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal