Libya'nın Başkenti Trablus'ta 2 Milyondan Fazla Kişi Bir Haftadır Susuz

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu, Libya'nın başkenti Trablus kentinin suyunu silahlı bir grubun kesmesi nedeniyle 2 milyondan fazla kişinin yaklaşık bir haftadır zor durumda olduğunu kaydetti.

11.04.2020-17:37 - (Son Güncelleme: 11.04.2020-17:46) Libya'nın Başkenti Trablus'ta 2 Milyondan Fazla Kişi Bir Haftadır Susuz

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL) İnsani İşler Koordinatörü Yakup el-Hulu yazılı açıklamasında, Trablus'ta 600 bini çocuk olmak üzere 2 milyonu aşkın insanın bir haftadır suların olmaması nedeniyle sıkıntı yaşadığını kaydetti.

Libya'nın sulama hattı olan "Eş-Şuveyrif bölgesindeki bir grup, Yapay Nehir Projesi'nin bir kısmını besleyen su kaynaklarını, kaçırılmış olan bazı aile fertlerinin salıverilmesi talebiyle devre dışı bıraktı." ifadelerini kullanan Hulu, ara buluculuk için verilen uğraşların sonuçsuz kaldığını ve milyonlarca insanın susuz kaldığını dile getirdi.

Hulu, Libya'nın hijyenin çok önemli olduğu yeni tip coronavirüs riski altında olduğu bir zamanda, Trablus'ta yaşanan su kesintilerini kınadı ve bu durumun bir savaş kartı olarak kullanılmaması gerektiğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler nezdinde tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bağlı Yapay Nehir Projesi Otoritesi 7 Nisan Salı günü silahlı bir grubun su kuyularının bulunduğu Şuveyrif sahasına baskın yaparak burada bulunan işçileri zorlayarak, bütün vanaları kapatmalarını sağlamış ve Trablus'un suyunun kesildiğini ifade etmişti.

Libya’nın doğusunda bulunan gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Darbeci Halife Hafter’e bağlı milisler dün başkent Trablus'un elektriğini de kesmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal