Kuzey Kore'den ABD'ye Suçlama!

Kuzey Koreli yetkililer, ABD'li yetkilileri, kendilerine karşı düşmanlık beslemekle suçlayarak Washington'a "akıllıca davranma" çağrısında bulundu.

24.10.2019-12:39 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-12:30)

Kuzey Koreli yetkililer, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasındaki özel ilişkiye rağmen ABD'li yetkilileri, kendilerine yönelik düşmanlık gözetmekle suçlayarak Washington'a "akıllıca davranma" çağrısı yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Kim Kye Gwan, bahsi geçen konuya yönelik yaptığı açıklamada, Trump ile Kim Jong-un arasında yakın bir ilişki olduğunu, iki liderin birbirine güven ve saygı duyduğunu belirtti.

Danışman Kim, Pyongyang liderinin Trump ile irtibatının "çok özel olduğunu" vurgulayarak, "Başkan Trump'ın siyasi yargı ve niyeti bir yana, Washington siyasi çevreleri ve ABD yönetiminin Kuzey Kore politikasına yön verenler, Soğuk Savaş düşüncesi ve ideolojik ön yargıya kapılarak, Kuzey Kore'ye karşı sebepsiz yere düşmanlık besliyor." cümlesine yer verdi.

Kim, "İstenirse mutlaka bir yol bulunur. ABD'nin yıl sonunu ne kadar akıllıca geçireceğini görmek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal