Kuzey Kore Televizyondan Resmen İlan etti! Korkulan Gerçekleşiyor!

Kim Jong-un, 'deli' olarak isimlendirdiği ABD Başkanı Trump'ın sözlerinin bedelini fazlasıyla ödeyeceğini açıkladı. Dışişleri Bakanı ise, Pasifik Okyanusu'nda bugüne kadarki en büyük patlamaya yol açacak bir hidrojen bombası deneyebileceklerini duyurdu.

22.09.2017-10:08 - (Son Güncelleme: 22.09.2017-21:05)

Füze testleri ve hidrojen bombasıyla yeryüzünde depremlere yol açan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bu kez televizyon ekranından yaptığı konuşmayla dünyanın yüreğini ağzına getirmiş durumda.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler (BM) zirvesinde sarfettiği 'Kuzey Kore'yi tamamen yok edeceğiz' sözlerine cevap veren Kim, Trump için 'deli' sıfatını kullanarak konuşmanın bedelini fazlasıyla ödeyeceğini ifade etti.

Trump için ayrıca 'aptal' benzetmesini de kullanan Kuzey Kore lideri, "Trump'ın sözleri beni korkutmak ya da durdurmak yerine, seçtiğim yolun doğru yol olduğuna beni ikna etmiş durumda. Bu benim son ana kadar izleyeceğim yoldur" dedi.

Kim, Pasifik Okyanusu'nda eşi benzeri görülmemiş bir füze denemesine daha hazırlanıyor.
Güney Kore haber ajanslarından biri Yonhap tarafından aktarılan habere göre Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong Ho, Pasifik Okyanusu’nda, şimdiye kadar eşi benzeri olmayan ölçekte bir hidrojen bombası denemesi yapacaklarını ifade etti.

Çin ve Rusya bugün Kuzey Kore yakınlarında ortak deniz tatbikatına başladıklarını duyurdu. Bunun üzerine Kuzey Kore, ne Çin'den nede ABD'den korkmadıklarını duyurmuştu.

Geçen günlerde Japonya üzerinden fırlattığı füzeyle, uluslararası baskıya rest çeken Kuzey Kore, 3 Eylül'de de altıncı ve en güçlü nükleer denemesini gerçekleştirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal