KKTC, Türkiye'den Ek Mali Destek Talep Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan coronavirüs salgını sebebiyle yardım talep etti.

28.03.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-11:24) KKTC, Türkiye'den Ek Mali Destek Talep Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan coronavirüs salgını sebebiyle yardım talep etti.

Çin'de ortaya çıkan ve bütün dünyayı tesiri altına alan coronavirüs salgını hayatı negatif etkilemeyi sürdürüyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, coronavirüs salgını sebebiyl Kıbrıs Türk halkının içinde olduğu güç vaziyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Dünya Bankası Başkanı David Malpass ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Başkanı Suma Chakrabarti'ye acil yardım istedi.

Akıncı, KKTC'nin haksız kararlar ile küresel erişim imkanlarının sınırlı olduğunu ifade ederken, coronavirüs salgını sebebiyle yapılacak desteğin hayati öneme sahip olduğunun altını çizdi.

"ÖZELLİKLE TÜRKİYE'DEN EK MALİ DESTE İSTİYORUZ"

Akıncı, bilhassa Türkiye'den destek isterken, salgın sebebiyle ülkedeki asgari ekonomik gereklilikleri yerine getirebilmek için ciddi ilave mali desteğe ihtiyaç olduğunu ifade etti. Akıncı, yapılacak mali destek ile hem sağlık alanındaki eksikliklerin, hem de ekonomik zararın azaltılmasının mümkün olduğunun altını çizdi.

Akıncı, coronavirüs salgını sebebiyle halkın sağlığının ciddi risk altında olduğunu, ekonomik ve sosyal hayatın öteki ülkelerde olduğu gibi büyük yara aldığını belirtti. Akıncı, coronavirüs salgını ile hem ulusal büyüklükte mücadele veren ülkelerin hem de küresel dayanışma ve iş birliği ile yaralarını sarmaya çalıştıklarını ifade ederken, KKTC'ye yardım çağrısı yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal