Kazara Aday Olan Temizlik Görevlisi Belediye Başkanı Seçildi

Rusya Povalikhino kasabasında belediye binasında temizlik görevlisi olarak çalışan ve formalite olarak ismi aday listesine yazılan Marina Udgodskaya belediye başkanı seçildi.

07.10.2020-15:56 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-15:26) Kazara Aday Olan Temizlik Görevlisi Belediye Başkanı Seçildi

Moskova'nın yaklaşık 400 km kuzeydoğusunda yer alan Rus kasabası Povalikhino'da  belediye binasında temizlik görevlisi olarak çalışan Marina Udgodskaya'nın ismi, yasa gereği seçimlere en az iki adayın katılması zorunluluğu nedeniyle aday listesine yazıldı. Bu prosedürle birlikte hayatı değişen Udgodskaya belediye başkanı seçildi.

Udgodskaya, formalite olarak katıldığı seçimlerde hiçbir kampanya yürütmeden ezici üstünlükle mevcut belediye başkanı karşısında seçimi kazandı.

Hayvancılıkla uğraşan ve mahalli idare dairesinde temizlikçi olarak çalışan Udgodskaya, kış aylarında da başkanlık ofisinde  odun sobalarının düzgün çalıştığını kontrol ettiği bir işi yaptı. Udgodskaya'nın zaferi, onu işe alan belediye başkanı için şok etkisi yaratırken, kendisi için de bir sürpriz oldu.

İSMİ FORMALİTE GEREĞİ YAZILDI

İsmi listeye sadece formalite gereği yazılan ve seçimi kazanacağı düşünülmeyen Udgodskaya'nın zaferi ülke genelinde gündem oldu. 

MUHALEFET LİDERİ ZAFERİ KUTLADI

Seçimi kazanmasının ardından şöhreti ülke geneline yayılan Udgodskaya, kısa sürede yerel seçimlerin en tanınmış kişisi haline geldi. Muhalefet siyasetçisi Dmitry Gudkov, blogunda Udgodskaya'yı kutladı ve bunu Putin'in iktidar partisi Birleşik Rusya için bir yenilgi olarak değerlendirdi. Bir temizlik görevlisinin hiçbir kampanya yürütmeden Putin'in partisini yenmesi büyük yankı uyandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal