Kanada’da Coronavirüs Nedeniyle Can Kaybı 53 Oldu

Kanada'da coronavirüs kaynaklı ölü sayısı 53'e çıktı.

28.03.2020-09:03 - (Son Güncelleme: 28.03.2020-09:02) Kanada’da Coronavirüs Nedeniyle Can Kaybı 53 Oldu

Kanada Federal Sağlık Bakanlığı ve Kanada Halk Sağlığı Ajansı’nın yayınladığı güncel coronavirüs verilerine göre, ülke çapında coronavirüse yakalanan kişi sayısı son 24 saatte 3 bin 292'den 4 bin 644'e yükseldi. Yeni tip coronavirüs sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 20 artışla 53’e çıktı.

Bunun dışında, eşi Sophie Trudeau’da coronavirüs tespit edilmesinin ardından, 12 Mart’ta kendisini tecrit eden Kanada Başbakanı Justin Trudeau, doktorlarının önerisi üzerine 14 günlük zaruri karantina süresi bitmesine karşın evden çalışmayı sürdüreceğini ifade etti.

ABD’YE TEST KİTİ GÖNDEREN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Diğer taraftan Toronto’da 43 yaşındaki bir kişi, Amerika Birleşik Devletleri’ne 25 tane yasak coronavirüs test kiti gönderdiği için gözaltına alındı. Toronto Polis Sözcüsü Meghan Gray, yasak testleri gönderen kişinin ABD makamlarının uyarısı üzerine yakalandığını bildirdi. Gray, "Ele geçirilen kitler, Kanada'da kişisel kullanım için onaylanmış kitler olmadığı için yasaklandıkları kabul edildi. Şu an ürünlerin meşruiyetini belirlemek için ABD Gıda ve İlaç İdaresi ile birlikte çalışıyoruz’’ şeklinde konuştu. Söz konusu kişi, 5 bin dolar kefaletle salındı ve 28 Mayıs'ta hakim karşısına çıkacak.

Kanadalı yetkililer, tecritte olması gerekirken kuralları ihlal eden kişiler hakkında hapis ve para cezası verilmesi hususunda çalışmaların sürdüğünü bildirmişlerdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal