İtalya'nın Eski Başbakanı Berlusconi'nin Siyaset Yasağı Kaldırıldı

İtalya'nın eski başbakanı Silvio Berlusconi'ye vergi dolandırıcılığı suçundan konulan siyaset yasağı mahkeme tarafından kaldırıldı.

12.05.2018-21:23 - (Son Güncelleme: 12.05.2018-21:18) İtalya'nın Eski Başbakanı Berlusconi'nin Siyaset Yasağı Kaldırıldı

İtalya'nın eski başbakanı Silvio Berlusconi'ye konan siyaset yapma yasağı kaldırıldı.

SEÇİMLERDE ADAY OLAMAMIŞTI

Berlusconi, 2013 senesinde vergi dolandırıcılığından suçlu bulununca siyaset yapması engellenmişti. Bu kararın ardından Berlusconi Senato'dan çıkarılmış ve geçen Mart ayında gerçekleştirilen genel seçimlerde aday olamamıştı.

SİYASET YASAĞI KALKTI

Corriere della Sera gazetesi ise bu sabah aktardığı haberde, Berlusconi'ye verilen siyaset yasağı kararının Milano'daki Gözetim Mahkemesi tarafından kaldırıldığını açıkladı.

Berlusconi için siyaset yasağı süresinin 2019'da bitmesi bekleniyordu. Milano Gözetim Mahkemesi ise eski başbakanın rehabilitasyon dönemini bitirdiğine karar vererek yasağı kaldırdı.

İTALYA SİYASETİ KARARI TARTIŞIYOR

Mahkeme kararı şimdlik resmi olarak duyurulmasa da haber İtalyan siyaset camiasında büyük yankı uyandırdı. İtalya'da şimdi, Berlusconi'nin siyasete "engelsiz" olarak dönmesinin muhtemel yansımaları tartışılıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal