İsrailli Akademisyenden Küstah Türkiye Açıklaması

İsrail vatandaşı bir akademisyen ve analist olan Edy Cohen, Yahudi lobisini göstererek dolar/TL değer eşitliğinde yaşanan dalgalanmayla alakalı Türkiye'ye karşı ekonomik tehditte bulundu.

28.05.2018-21:39 - (Son Güncelleme: 28.05.2018-21:41)

İsrailli akademisyen ve analist Edy Cohen, dolar/TL paritesinde yaşanan dalgalanmaya alakalı yaptığı açıklamada, Yahudi lobisine göstererek Ankara’ya ekonomik tehditlerde bulundu.

Bar-Ilan Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Begin-Sadat Strateji Araştırmaları Merkezi analisti Ely Cohen, sosyal paylaşım platformu olan Twitter üzerinden Arapça "Türk Lirasına Yardım Edin" başlığıyla açılan hashtagle yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, "Ey Hüsran Erdoğan!" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin İsrail Büyükelçisi Eitan Naeh'in İsrail’e geri dönmek için gittiği havalimanında hakarete uğradığını iddia eden akademisyen Cohen, "Türk lirası Türkiye tarihinde en düşük seviyesine indi." İfadelerini kullandı.

Diğer yandan İsrail hükümetine danışmanlık yapan analist Cohen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik, "Dünya servetinin yarısı sadece Yahudi bir aileye ait ve bu ailenin İsrail'in en büyük destekçisi olduğunu bilmiyor musun? Peki ya diğer Yahudi zenginlere ne dersin?" diye konuştu.

Türkiye ekonomisini Yahudi lobisi aracılığıyla tehditler savuran akademisyen Cohen, paylaşımında Türk lirasındaki dalgalanmaya dikkat çekerek "Gelen daha kötü!" ifadelerini kullandı.

Akademisyen Ely Cohen'in Twitter'daki açıklamalarına Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'dan takipçiler destek verirken, başta Katar olmak üzere diğer Arap ülkelerinden Müslümanlar tepki gösterdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal