İsrail'in Gizli Planı

Hamas Siyasi Büro üyesi Halil Hayye, İsrail, Arap ülkeleriyle normalleşme anlaşmalarını kullanarak Büyük İsrail Projesini gerçekleştiriyor dedi.

07.10.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 07.10.2020-14:52) İsrail'in Gizli Planı

Hamas Büro Üyesi;Uluslararası Filistin’e Dönüş Kampanyası’nın Müslümanlar ve Hıristiyanlar Normalleşmeye Karşı ismiyle internet üzerinden düzenlenlediği web panele katıldı.

Hayye burada yaptığı açıklamada ,“İsrail, Arap ülkeleriyle normalleşme anlaşmalarını kullanarak devleti Nil’den Fırat’a kadar sınırlarını genişletmeyi ve kendisini bölgenin hakimi olarak göstermeyi istiyor dedi.

 Filistin halkının sırtından hançerlendiğini dile getiren Hayye, Filistin’in İsrail’in genişlemesine karşı olduğunu vurguladı.

ABD’nin, Arap ülkelerinin iç meselelerle meşguliyetinden istifade ederek, İsrail’in bölgede nüfuz alanını genişletmesi için çabaladığını kaydeden Hayye, Arap liderlerinin İsrail ile ilişkileri normalleştirmesi Netanyahu’yu  ve onun kirli  siyasetçilerini bataktan, ABD’yi de başarısızlıktan arındırma amacı taşıyor.ifadesini kullandı.

 Hayye, Arap ülkeleri yöneticilerinden,ve Filistin dostlarından atalarının yaptığı gibi Filistin halkına yardım ve destek olmalarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal