Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

İran'dan Şaşırtan Türkiye Mesajı

ABD’nin İran’la yapmış olduğu nükleer anlaşmasından çekilmesinden sonra yapılan açıklamalar silsilesinden ötürü İran’dan ilginç bir Türkiye mesajı geldi.

11.05.2018-17:06 - (Son Güncelleme: 11.05.2018-16:59) İran'dan Şaşırtan Türkiye Mesajı

İranlı parlamentosunda bir milletvekili olan İzzetullah Yusufiyan, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın nükleer anlaşmadan çekildiklerini açıklamasının hemen sonrasında İran’a karşı desteğin Rusya'dan değil de Türkiye'den geldiği yönünde bir açıklama yaptı.

İran kaynaklı bir haber ajansından elde edilen bilgilere göre İranlı milletvekili Yusufiyan, ülkesinin Rusya ve Çin'e karşı umut beslememesi gerektiğini ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri’nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin hemen akabinde Rusya ve Çin'in olaylara karşı vermiş oldukları tepkiyi eleştiren İzzetullah Yusufiyan, "Hassas zamanlarda Rusya ve Çin üzerinden ince hesap yapamayız. Amerika Birleşik Devletleri’nin nükleer anlaşmadan ayrıldığı gece biz Ruslardan destek bekliyorken bize desteği onlardan önce davranarak Türkiye verdi’’ dedi.

Avrupa ülkelerinin de Amerika Birleşik Devletleri’nden bağımsız bir şekilde politika üretemediğini ifade eden İranlı milletvekili, ülkesinin yapılan ikili anlaşmalara rağmen Avrupa ülkeleri ile yaşadıkları bankacılık sorunları hakkında herhangi bir çözüme ulaşamadıklarını da ilave etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;