İran, Suriye'deki Güçlerini Çekmeyeceğini Açıkladı

İsrail'in "İran, Suriye'deki güçlerini çekmezse saldırılara devam ederiz" açıklamasına İran'dan cevap geldi. İran, Suriye'den çekilmeyeceklerini açıkladı.

16.01.2019-14:46 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-14:40) İran, Suriye'deki Güçlerini Çekmeyeceğini Açıkladı

İran’ın yarı resmi ISNA ajansının aktardığına göre Tümgeneral Caferi, “İran İslam Cumhuriyeti, Suriye’deki askeri danışmanlarını, devrimci kuvvetlerini ve silahlarını burada tutacak” dedi. Tümgeneral Muhammed Ali Caferi’nin bugün ferçekleştirdiği açıklama, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun, İran kuvvetleri Suriye’yi terk etmezlerse hedef alınacakları doğrultusundaki tehdide bir cevap oluyor. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu dün eğer İran kuvvetleri, Suriye’den bir an önce çıkmazlarsa, İsrail’in saldırılarına devam edeceğeni ifade etti.

Caferi Netanyahu’nun tehditlerini “şaka” olarak tanımladı ve İsrail hükümetinin “aslanın kuyruğuyla oynadığını” söyledi. Caferi, “Hassas güdümlü füzelerimizin başlarınıza ineceği günden çekinin” dedi.

İran ve Rusya, yedi senedir devam eden Suriye iç savaşında muhalifleri ve silahlı militanlarla mücadele yapan Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı desteklediler. Her iki devlet de Suriye’ye binlerce asker sevketti. İsrail ise düşmanı İran’ın komşu Suriye’de kalıcı bir askeri varlık oluşturmasından endişeli. İsrail son iki senede Suriye’deki İran hedeflerine 200’den fazla saldırı yaptığını ifade ediyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal