İran Sağlık Bakan Yardımcısı: Covid-19 Vaka Sayıları Birçok Eyalette Sabitlendi

İran Sağlık Bakan Yardımcısı Kasım Can Babai, ülkedeki yeni tip coronavirüs (Kovid-19) vakalarının birçok eyalette sabitlendiğini, bazı eyaletlerde ise azaldığını ifade etti.

31.03.2020-23:42 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-23:38) İran Sağlık Bakan Yardımcısı: Covid-19 Vaka Sayıları Birçok Eyalette Sabitlendi
İran'ın yarı resmi haber ajansı Mehr'e göre, Sağlık Bakan Yardımcısı Kasım Can Babai, video konferans yöntemiyle gerçekleştirdği basın açıklamasında, basın meshuplarının coronavirüs vakalarıyla ilgili sorularını cevapladı.

Üçüncü haftanın sonlarında ülkede salgının zirveye ulaştığını ve ondan sonra da ciddi şekilde artmadığını ifade eden Babai, "Nevruz Bayramı'nın 10 gün öncesinden (10 Mart) itibaren birçok eyalette salgın vakaları sabitlendi. Şu an bazı eyaletlerde ise vaka sayılarında azalma görünüyor." yorumu yaptı.

İtalya, İspanya, İngiltere ve ABD'deki vakaların henüz zirveye çıkmadığını, buna karşılık İran'da durumun genel olarak standart olduğunu söyleyen Babai, "İran'daki vakalarda düşüş eğilimi var ancak halkın tedbirlere riayet etmemesi halinde bazı eyaletlerde tekrar yüksek vaka oranlarıyla karşı karşıya kalabiliriz." ifadelerini kullandı.

Ülkede şu an 100 binin üzerinde hemşire ve 12 binin üzerinde doktorun coronavirüs hastalarıyla ilgilendiğini belirten Babai, "Bakanlık olarak iki önemli husus önceliğimizdir. Birincisi ölüm oranlarını azaltmak, ikincisi ise salgının yayılmasını önlemek için zaman kazanmaktır." sözlerine yer verdi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal