İran İle Irak Arasındaki Sınır Kapısı Yeniden Açıldı

İran yönetimi, Irak'ta etkili olan hükümet karşıtı protestolardan ötürü 30 Ekim'de kapattığı Mehran Sınır Kapısı'nı tekrardan açtı.

25.11.2019-12:11 - (Son Güncelleme: 25.11.2019-12:01)

İran yönetimi, Irak'ta etkili olan hükümet karşıtı protestolardan ötürü 30 Ekim'de kapattığı Mehran Sınır Kapısı'nı tekrardan açtı.

İlam Eyaleti Vali Yardımcısı Muhammed Nevzeri, İran'ın yarı resmi ajansı Fars Haber Ajansı'nda yaptığı bilgilendirmede, sınır kapısının kapalı olduğu süre içinde yük taşıyan kamyonların geçişinin devam ettiğini ve bu konuda herhangi bir sorunun söz konusu olmadığı bildirdi. Nevzeri, 30 Ekim'de kapatılan Mehran Sınır Kapısı'nın bugün itibariyle resmen açıldığını açıkladı.

İran, Irak'taki protestoların yaşanmasından sonra Kirmanşah eyaletine bağlı Hüsrevi ile Huzistan eyaletine bağlı Cezzabe sınır kapılarını 3 Ekim'de kapatmış üç gün sonra tekrar açmıştı. Tahran yönetimi 30 Ekim'de yaptığı açıklamayla Irak'ta sürmekte olan hükümet karşıtı protestolardan ötürü Mehran Sınır Kapısı'nın kapatıldığını bildirmişti.

Irak'ın başkenti Bağdat ile orta ve güney kentleri 1 Ekim'den bu yana işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilere sahne oluyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal