İdlib'e Hava Saldırısı: 5 Sivil Öldü!

Esed rejimi ve destekçisi Rusya, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlerle muhaliflerin cephe hatlarına saldırıyor.

31.10.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 01.11.2019-10:17)

Suriye'de Esed rejimi ve destekçisi Rusya savaş uçakları, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki sivil yerleşimlerle askeri muhaliflerin cephe hatlarına saldırı geçekleştirdi.

Rusya'ya ait savaş uçaklarının gerçekleştirdiği iddia edilen saldırılarda ikisi çocuk, 5 sivil öldü.

Esed rejimi, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisindeki Ebu Hebbe, Merand, Naciyye ve Kebbine köyleri ve Kebbine tepesine top, roket ve havan gibi karadan karaya hedef alan silahlarla saldırı yapıldı.

Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre Rus savaş uçakları da İdlib'in Kefrenbil beldesine, Fattire, Derkuş ve Has köyleri, Lazkiye'nin Kebbine köyüne operasyonlar düzenledi.

İdlib Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Müdürü Mustafa Hac Yusuf konuya yönelik yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde başlayan ve öğle saatlerinde yoğunlaşan hava saldırılarda 5 sivilin öldüğünü belirtti.

Hac Yusuf, yapılan hava saldırılarında Kefrenbil beldesinde ikisi çocuk, 3 sivil, Fattire ve Has köylerinde de birer olmak üzere toplam 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye ve Rusya arasında 17 Eylül 2018'de varılan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde, rejim ve Rusya'nın saldırılarında bin 300'den fazla sivil hayatını kaybetti. Saldırıların yoğun olduğu yerlerden nispeten sakin bölgelere ve bilhassa Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise son 1 yılda 1 milyonu buldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal