Hollanda'da Covid-19'dan Can Kaybı 5 Bin 715'e Yükseldi

Hollanda'da son bir günde coronavirüs dolayısıyla 21 kişi daha vefat etti. Böylelikle ülkedeki can kaybı 5 bin 715’e yükseldi.

19.05.2020-16:22 - (Son Güncelleme: 19.05.2020-16:16) Hollanda'da Covid-19'dan Can Kaybı 5 Bin 715'e Yükseldi

Hollanda'da son bir günde coronavirüs dolayısıyla 21 kişi daha vefat etti. Böylelikle ülkedeki can kaybı 5 bin 715’e yükseldi.

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) ülkedeki coronavirüse ilişkin bilgileri yeniledi.

Hollanda’da son bir günde 108 kişinin daha hastanelerde tedavi görmeye başlamasıyla, hastanelerdeki hasta sayısı 11 bin 613’e yükseldi. 108 kişide daha virüse rastlanmasıyla vaka sayısı 44 bin 249’a yükseldi. Öte yandan ülkede 21 kişinin daha virüs dolayısıyla yaşamını yitirmesiyle, ölü sayısı 5 bin 715’e çıktı.

Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü’nün yazılı açıklamada, vaka sayısının mart ayı bitiminden itibaren düşüşe geçtiği kaydedildi.

HOLLANDA'DA ÖNLEMLERİN GEVŞETİLMESİ

Hükümet, 6 Mayıs'ta yeni tip coronavirüse yakalanan kişi sayısının azalması nedeniyle tedbirlerin 1 Eylül'e dek 1,5 metre sosyal mesafe ve temizlik kurallarına riayet etme kaydıyla kademeli olarak hafifletileceğini duyurmuştu.

Bu çerçevede, 11 Mayıs'tan başlamak üzere berber, güzellik salonu, kuaför, sürücü kursları ve fizik tedavi gibi yakın temas olan işletmeler sadece randevuyla hizmet verecek.

İlkokullar, kreşler, özel (ilkokul) eğitim merkezleri, kütüphanelerin de açılmasına izin verilecek. Ayrıca yetişkinler temas olmadan açık alanlarda spor yapabilecek. 18 yaşından küçüklerin de 28 Nisan'dan beri açık alanlarda spor yapmalarına izin veriliyor.

1 Haziran'dan başlamak üzere restoran, kafe, müze ve sinemalar açılacak ancak çalışanlarla en çok 30 kişi içeri alınabilecek.

Ortaöğretim kurumları da 1 Haziran’da eğitime yeniden başlayacak.

Toplu taşıma araçları tam çalışacak, istasyonlarda sosyal mesafeye uyulacak, araçlarda yolcuların maske kullanması zorunlu olacak.

Liseler 15 Haziran'da eğitime yeniden başlayacak.

İbadethane, cenaze ve düğünlerde 1 Temmuz'dan başlamak üzere 100 kişi toplanabilecek. Ülke içerisinde bulunan tatil yerleri de 1 Temmuz’da açılacak. Restoran ve kafelerde 100 kişiye kapılarını açabilecek.

1 Eylül'den başlamak üzere ise bütün spor alanları ve spor okulları açılacak.

Bakımevinde yaşayan yaşlılara ziyaret sınırlaması ise 20 Mayıs'a dek devam edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal