Hindistan ve Bangladeş'te Etkili Amphan Kasırgası'nda Ölü Sayısı 97'ye Yükseldi

Hindistan ve Bangladeş'in kıyı kesimlerinde etkisini gösteren ve hızının saatte 270 km’ye kadar ulaştığı Amphan Kasırgası'nda yaşamını yitirenlerin sayısı 97’ye yükseldi.

22.05.2020-13:57 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-13:55) Hindistan ve Bangladeş'te Etkili Amphan Kasırgası'nda Ölü Sayısı 97'ye Yükseldi

Hindistan ve Bangladeş'in kıyı kesimlerinde etkisini gösteren ve hızının saatte 270 km’ye kadar ulaştığı Amphan Kasırgası'nda yaşamını yitirenlerin sayısı 97’ye yükseldi.

NDTV kanalında servis edilen habere göre, Bengal Körfezi'nde meydana gelen ve hızı saatte 185 kilometreye kadar yükselen Amphan Kasırgası'nda pek çok ev ve ekili alan hasar aldı. Kasırga nedeniyle ağaçlar köklerinden söküldü.

Hindistan'ın Batı Bengal eyaleti Başbakanı Mamata Banerjee, konuya ilişkin açıklamasında, eyalette felaket dolayısıyla yaşamını yitirenlerin sayısının 72'den 80'e çıktığını kaydetti.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, kasırganın en fazla vurduğu Batı Bengal eyaletini ziyaret ederek, Banerjee ile görüşme gerçekleştirdi. İkili birlikte helikopterle kasırganın etkilediği yerlerde inceleme yaptı.

Başbakan Modi, açıklamasında, merkezi hükümetin, kasırgada yaşamını yitirenlerin ailelerine verilmek üzere 2 bin 630 dolar, yaralananlara ise 650 dolar kadar yardım edeceğini dile getirdi.

Modi, Batı Bengal için 130 milyon dolar acil yardım fonu oluşturulduğunu da sözlerine ekledi.

ELEKTRİK VE TELEFON ŞEBEKESİ ALTYAPILARINDA HASAR OLUŞTU

Batı Bengal eyaleti Başbakanı Banerjee de dün, kasırgada hayatını kaybedenlerin yakınlarına 3 bin 300 dolar kadar tazminat verileceğini kaydetmişti.

Diğer taraftan, kasırga nedeniyle eyaletin kıyı kesimlerinde elektrik ve telefon şebekesi altyapılarında hasar oluştu.

Kasırganın eyalet çapında yaklaşık 13 milyar dolar zarara sebep olabileceğini kaydeden Banerjee, "Üç krizle karşı karşıyayız. Coronavirüs evlerine dönmekte olan binlerce göçmen işçi ve şimdi de kasırga" demişti.

Odişa eyaletinde ise 2 kişi hayatını kaybetmişti.

BANGLADEŞ'TE 130 MİLYON DOLARLIK HASAR

Bangladeş'te ise, kasırga nedeniyle 130 milyon dolarlık maddi hasar meydana geldi. 11 kilometre uzunluğunda yol, 200 köprü ve menfez hasar aldı.

"Dhaka Tribune"ün servis ettiği habere göre, ülke çapında kasırgada hayatını kaybedenlerin sayısı 15'e çıkmıştı.

Böylelikle Amphan Kasırgası'nda yaşamını yitirenlerin sayısı 97’ye yükseldi.

Yetkililer, yüzlerce sayıda köyü su bastığını ve 1 milyon kadar insanın elektriksiz kaldığını dile getirmişti.

Kasırga dolayısıyla Hindistan ve Bangladeş'te 3 milyon kadar insan tahliye edilmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal