Gorbachev: ABD'nin INF'den Çekilmesi Yeni Bir Silah Yarışı Duyurusudur

Eski Sovyet Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Trump'ın Rusya ile INF Antlaşması'nı bitirme kararının yeni bir nükleer silahlanma yarışının duyurulması anlamına geldiğini ifade etti.

26.10.2018-15:19 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-15:16) Gorbachev: ABD'nin INF'den Çekilmesi Yeni Bir Silah Yarışı Duyurusudur

Eski Sovyet Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Donald Trump'ın Rusya ile INF Antlaşması'nı bitirme kararının yeni bir nükleer silahlanma yarışının duyurulması anlamına geldiğini, ancak müzakere masasındaki farklılıkları çözmek için çok geç olmadığını söyledi. Gorbaçov, "Yeni bir silahlanma yarışı açıklandı. INF Anlaşması, dünya meselelerinin askerileşmesinin ilk kurbanı değil. 2002 yılında ABD, İran nükleer anlaşması Antiballistic Füze Anlaşması'ndan çekilmişti. Askeri harcamalar astronomik seviyelere arttı ve yükselmeye devam ediyor. " yorumunu yaptı. Gorbaçov, her iki tarafın da birbirlerinin anlaşmaya uyumu konusunda endişelerini dile getirdiğini kaydetti. Ancak, Rusya Moskova ve Washington'un sorunlarını müzakere yoluyla çözmesi gerektiğini ileri sürerken, ABD müzakerelerden kaçınmayı tercih etti.

Eski Sovyet cumhurbaşkanı sözlerine, "Yeterli siyasi irade ile, mevcut antlaşmalara uyma konusundaki sorun çözülebilir. Ancak, son iki yıl boyunca gördüğümüz gibi, ABD başkanının çok farklı bir amacı var. ABD'yi sadece nükleer füzelerle ilgili kısıtlamadan değil, diğer tüm zorunluluktan serbest bırakmaktır. ABD, II. Dünya Savaşı'ndan sonra barış ve güvenlik için temel teşkil eden uluslararası antlaşmaların ve anlaşmaların tüm sistemini yok etme girişimini etkin bir şekilde gerçekleştirmiştir.’’ ifadeleriyle devam etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal