George Floyd'u Öldüren Polisin Eşi Boşanma Davası Açacak

ABD'nin Minneapolis kentinde, George Floyd'un ölümüne neden olduğu suçlamasıyla dün tutuklanan polis memuru Derek Chauvin'in eşi, boşanmak istediğini avukatı aracılığıyla duyurdu.

30.05.2020-15:36 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-15:26) George Floyd'u Öldüren Polisin Eşi Boşanma Davası Açacak

ABD'nin Minneapolis kentinde yaşanan ve tüm dünyanın gündemine gelen olayda George Floyd'un ölümüne neden olan polis Derek Chauvin dün tutuklanırken, olayla ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Chauvin, üçüncü derece cinayet ve adam öldürmekle suçlanırken, Chauvin'in eşi Kellie Chauvin'in avukatı tarafından dün geç saatlerinde bir açıklama yapıldı. Avukat açıklamasında, "Müvekkilim bayan Kellie, Floyd'un ölümünden büyük üzüntü duymaktadır ve ailesinin yasını paylaşmaktadır. Aynı zamanda, Derek Chauvin'le evliliğinin feshi için başvuruda bulunmuştur." ifadelerine yer verdi.

Sekula Aile Avukatlık Ofisi imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Bayan Chauvin'in şu anki evliliğinden çocuğu olmasa da bu zor dönemde, çocuklarının, ebeveynlerinin ve aile yakınlarının güvenlik ve mahremiyetini saygıyla talep ediyor." denildi.

CİNAYET SEBEP GÖSTERİLDİ

Öte yandan, Kellie Chauvin'in boşanma başvurusunda, polis eşinin siyahi bir vatandaşın ölümüne sebep olmasını gerekçe gösterdiği belirtildi.

"AİLENİZDEKİ IRKÇILARDAN BOŞANIN"

Kellie Chauvin'in aldığı boşanma kararı ise sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve boşanmaya destek verildi. Amerikalı Müslüman aktivist Linda Sarsour, sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu ve "Minneapolis Polis Memuru Derek Chauvin'in karısı Kellie Chauvin onu boşadığını açıkladı. Bahsettiğimiz şey bu. Ailenizdeki ırkçılardan boşanın. Birini öldürene kadar beklemeyin. Kendi ayaklarınız üzerinde durun." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal