Filistinli Lider Mısırlı Mevkidaşıyla Görüşecek

Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fetih el Sisi ve Filistinli mevkidaşı Mahmud Abbas, Filistin ile ilgili son gelişmeleri tartışmak üzere Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde bir araya gelecek.

02.11.2018-11:05 - (Son Güncelleme: 02.11.2018-11:01) Filistinli Lider Mısırlı Mevkidaşıyla Görüşecek

Mısır Cumhurbaşkanı Abdül Fetih el Sisi ve Filistinli mevkidaşı Mahmud Abbas, Filistin ile ilgili son gelişmeleri tartışmak üzere Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde bir araya gelecek. İki lider, Şarm El Şeyh' te Cumartesi günü başlaması planlanan bir Dünya Gençlik Forumu'nun oturum aralarında buluşacak. Abbas'ın Kahire ziyareti, Filistin Devlet Başkanı'nın Umman Sultanı Qaboos bin Said ile görüşmeye Muskat'a gittikten birkaç gün sonra gerçekleşecek. Muskat'taki toplantıda, iki lider Filistin-İsrail barış sürecini ve ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına dair son kararını tartıştı.

Filistin-İsrail müzakereleri, Filistin’in büyük ölçüde İsrail'in el koyduğu Filistin toprakları üzerinde yalnızca Yahudi yerleşim birimlerinin kurulmasını reddetmesi nedeniyle bozuldu. Abbas eylül ayında, kapalı kapılar ardında ya da kamuoyunda İsrail ile barış görüşmelerini sürdürmeye hazır olduğunu ifade etti. Ancak Salı günü, FKÖ Genel Sekreteri Saeb Erekat, Ramallah merkezli Filistin Yönetimi'nin Filistin Merkez Konseyi tarafından daha önceki bir karara paralel olarak İsrail ile ilişkileri kesmeyi planladığını söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal