Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Türkler Viyana Kapısına Dayanacak

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, France 24'e verdiği röportajda Türkiye ile ilgili akıl almaz iddialarda bulundu. Türkiye'nin işgalci politika izlediğini iddia eden Paşinyan, Avrupalı devletlerden destek istedi.

03.10.2020-13:08 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-12:48) Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Türkler Viyana Kapısına Dayanacak

27 Eylül Pazar günü, Ermenistan'ın Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine ateş açması üzerine başlayan Ermenistan-Azerbaycan çatışması devam ediyor. Türkiye her fırsatta Azerbaycan'a olan desteğini yinelerken, Türkiye'nin askeri gücünden tedirgin olan Ermenistan, yaptığı Türkiye karşıtı açıklamalarına devam ediyor. 

France 24 Televizyonuna röportaj veren Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleyi ve Doğu Akdeniz'deki kararlı adımlarını örnek vererek Türkiye'nin işgalci bir politika izlediğini iddia eden Paşinyan, "Ermenistan, Türkiye'nin kuzeye ve doğuya doğru genişlemesinin önündeki son engeldir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE BUNU BAŞARIRSA ONLARI VİYANA'DA BEKLEYİN"

Türkiye'nin Ermeni soykırımı hedeflerini sürdürmekle suçlayan ve işgalci olarak göstermeye çalışan Paşinyan, Türkiye'ye karşı Avrupa ülkelerine akıl vermeye çalıştı. Paşinyan, "Türkiye'nin "Türk İmparatorluğu"nu kurmak gibi bir hedefi var. Bu politika burada başarılı olursa şaşırmayın. Sadece Yunan Adaları değil, Avrupa kıtasında da yayılmaya çalışırlarsa şaşırmayın. Eğer Türkiye bunları başarırsa, onları Viyana'da bekleyin" diyerek Türkiye'yi hedef göstermeye çalıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal