Ermeni Ordusundan İtiraf: Savaş Devam Etseydi Hepimiz Ölecektik

Azerbaycan'ın 28 sene sonra gelen tarihi zaferi ardından Ermenistan, Dağlık Karabağ'dan çekilmeye sürdürüyor. Ermeni ordusunun askerleri, 'Azerbaycan'ın bizden daha çok silahı vardı, eğer savaş devam etseydi hepimiz ölecektik' ifadeleriyle itiraf etti.

15.11.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 15.11.2020-16:03) Ermeni Ordusundan İtiraf: Savaş Devam Etseydi Hepimiz Ölecektik

Kelbecer ile Hankendi'yi boşaltmayı sürdüren askerler zırhlı araçlarıyla beraber Ermenistan'a geri dönüyor. 6 hafta devam eden savaşın ardından pes eden Ermeni askerlerinin sosyal medyada dolaşan videoları da yaşadıkları çaresizlikleri gösteriyor.

'SAVAŞ DEVAM ETSE HEPİMİZ ÖLECEKTİK'

Bir Ermeni askeri, 'Azerbaycan'ın bizden daha çok parası ve silahı vardı, eğer savaş devam etseydi hepimiz ölecektik' şeklinde konuştu.

MEZARLARINI DAHİ GÖTÜRÜYORLAR

Sivil Ermeniler de evlerini boşaltmayı sürdürüyor. Bir takım aileler evlerindeki camları, kapıları aynı zamanda mezar taşlarını dahi beraber götürüyor. Anlaşma gereğince Ermenistan, Kelbecer'i 15 Kasım, Ağdam rayonunu 20 Kasım, Laçin'i ise 1 Aralık tarihine kadar Azerbaycan'a geri verecek.

Savaşta mağlup olduktan sonra bölgeden geri çekilen Ermeniler, Dağlık Karabağ'ın tarihi değerlerini yağmalamayı sürdürüyor. İddiaya bakıldığında; Ağdam Müzesi'nde yer alan ve kaçak kazılarda bulunan arkeolojik eserlerin Erivan'a kaçırıldığı öğrenildi. Azerbaycan Ermenilerin zarar verdiği kültür varlıklarının listesini paylaştı. Yapılan kontroller esnasında 56 kültür tesisi, 25 kütüphane, 19 kültür evi ile kulüp, yedi müze ve beş çocuk müzik okulunun tespit edildiği bildirildi. Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehri etrafında meydana gelen çatışmalarda yaşamını yitiren askerlerin naaşlarının değişimi de yapıldı.

DARBE TEŞEBBÜSÜ

Bu esnada, eski Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Başkanı Artur Vanetsyan, Paşinyan'a suikast ile darbe teşebbüsünde bulunmak suçlaması ile tutuklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal