Donald Trump'tan 'Demokratların Azli' Çağrısı

ABD Başkanı Trump, Temsilciler Meclisi'nin önemli isimleri Pelosi ve Schiff'i "vatana ihanet" ile suçlayarak bu kişilerin ve ikiliye yardım eden herkesin görevinden azledilmesi gerektiğini savundu.

07.10.2019-09:22 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-09:34)

ABD Başkanı Donald Trump, Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisi'nin Başkanı Nancy Pelosi ve İstihbarat Komitesi Başkanı Adam Schiff'in "vatana ihanet" ettiğini belirterek bu kişilerin ve ikiliye faydalı olan herkesin görevinden azledilmesine yönelik duyuru gerçekleştirdi.  Trump, hakkında azil soruşturması açan Temsilciler Meclisi'nin önemli isimleri Pelosi ve Schiff'e yönelik eleştirilerini Twitter'da devam ettirdi.

Pelosi'yi "asabi", Schiff'i ise "fırıldak" olarak adlandıran Trump, Pelosi'nin Schiff'in Kongre'ye ve Amerikan halkına söylediği "yalanları" bildiğini açıklayarak, "Tüm bunlar asabi Nancy'yi en az Schiff kadar büyük suçlar ve kabahatlerden hatta vatana ihanetten suçlu kılıyor. Sanıyorum ki bunu anlamı, onlarla birlikte iş tutan herkes de dahil olmak üzere Pelosi ve Schiff'in azledilmesi gerektiği anlamına geliyor." cümlelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Trump ile Zelenskiy arasında temmuzda yapılan tartışmalı telefon görüşmesi, ABD Kongresindeki Demokratların Trump'a yönelik azil soruşturması açmasına yol açmıştı.

Trump'ın, Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde bu ülkeden, Joe Biden'ın oğlunu soruşturmalarını istediği belirtmişti. Trump ise Zelenskiy ile gerçekleştirdiği toplantının tamamen usullere uygun olduğunu iddia etmişti.

Beyaz Saray, görüşmenin dökümünü yayımlamış ve yardımlarla görüşme arasında ilişki olmadığını savunmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal