Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Macron'un 24 Nisan Kararı Bizim İçin Geçersizdir

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Macron'un 24 Nisan kararı hakkında, "Bizim için geçerliliği yoktur. Bu konuda gerekli önlemleri alacağız." ifadesinde bulundu.

11.04.2019-15:24 - (Son Güncelleme: 11.04.2019-15:19) Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Macron'un 24 Nisan Kararı Bizim İçin Geçersizdir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 24 Nisan'ı sözde Ermeni soykırımını anma günü kararnamesini onaylamasına ilişkin "Bu kararın bizim için hiçbir geçerliliği yoktur. Bu konuda biz de gerekli tedbirleri zaten alacağız. Bu konu hakkında Ankara'da bazı girişimleri başlattık." açıklamasında bulundu.

Çavuşoğlu, Türkiye-Hollanda (Wittenburg) 7. Konferansı'ndan sonra Amsterdam'da Hollandalı mevkidaşı Stef Blok ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

BÖYLE KARARLAR VERİLMEMELİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un 24 Nisan'ı sözde Ermeni soykırımını anma günü olarak ilan eden kararnameyi onaylamasına ilişkin yorumları sorulan Çavuşoğlu, Fransa Anayasa Mahkemesinin daha önce iki defa bu konuda aldığı kararın, siyasetçilerin böyle kararlar vermemesi gerektiği yönünde olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal