Devrimci Papa! Zenginlere Covid-19 Aşı Önceliği Tanınamaz

Para Francis, koronavirüs aşısında zenginlere öncelik tanınacağı yönündeki endişelere dair görüşlerini paylaştı. Papa'nın Che Guevara'yı kıskandıracak ifadeleri dikkat çekti.

20.08.2020-14:37 - (Son Güncelleme: 20.08.2020-15:10) Devrimci Papa! Zenginlere Covid-19 Aşı Önceliği Tanınamaz

Katoliklerin dini lideri Papa Francis, koronavirüs aşısı bulunduğunda zenginlere öncelik verilmemesi gerektiğini söyledi.

Vatikan'da halka seslenen Papa, "Pandemi dünyanın ortak krizidir. Kimseye bu konuda bir ayrıcalık verilemez" çıkışında bulundu. Aşı tartışmalarının herhangi bir sosyal adaletsizliğe neden olması halinde dünyanın asla normale dönemeyeceğini savunan Papa Francis, "Bu kriz bize, yoksulların zorluklar içindeki hayatını ve dünyadaki büyük eşitsizliği göstermiştir. Ancak virüs zengin fakir ayrımı yapmıyor" ifadelerini kullandı.

KALDIRALIM SINIFLARI!

Pandemi dönemind pek çok insanın işsiz kaldığını, evden çalışma imkanı olmayan birçok yoksulun bu nedenle virüse yakalandığını vurgulayan Papa, "Dünyaya diz çöktüren bu küçücük virüsün tedavisi elbet bulunacak. Ama Sosyal adaletsizlik, fırsat eşitsizliği, ötekileştirilme ve en zayıfların korumasız olması gibi büyük bir virüsü tedavisi de bulunmalı" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal