DEAŞ Lideri Bağdadi'nin Yeri Tespit Edildi

Irak İstihbarat Servisinden görevli bir yetkili, DEAŞ lideri Ebubekir Bağdadi’nin oğlu ve damadının da aralarında bulunduğu 5 kişilik bir gurup ile Irak-Suriye sınırında olduğunu açıkladı.

10.05.2018-15:19 - (Son Güncelleme: 10.05.2018-15:08) DEAŞ Lideri Bağdadi'nin Yeri Tespit Edildi

İsmini açıklamak istemeyen Irak İstihbarat Servisi subayı, 5 kıdemli DEAŞ terör örgütü mensubunun tutuklandığını basın mensuplarına açıklarken “Bağdadi Irak-Suriye sınırında örgütün nüfuz ettiği bölgelerde saklanıyor. Bu bölgeler ise Hecin, eş-Şeddadi, Sur ve Merkede. Bağdadi bu bölgede saklanarak hareket ediyor ve aralarında oğlu, damadı, Zeyd el-Iraki ve belirlenemeyen 2 kişinin de aralarında bulunduğu dört ya da beş kişi ile beraber olduğu biliniyor” şeklinde konuştu.

Irak İstihbarat Servisinin Suriye’de önde gelen 5 DEAŞ terör örgütü mensubunu tutuklaması ve gerçekleştirdiği hava saldırısı ile 39 teröristi öldürmesinin sonrasında Bağdadi ve ona yakın isimlerin de ilerleyen günlerde yakalanması öngörülüyor.

“DEAŞ İYİCE ZAYIFLADI”

2014 yılında Irak’a giren DEAŞ, neredeyse üçte birini kontrolü altına aldığı Irak’da son aylarda ağır bir bozguna uğradı. DEAŞ, dış operasyon sorumlusu sözcüsü Muhammed Adnani’nin de aralarında olduğu lider kadrosundan büyük kayıplar verirken Irak’ta vazife alan güvenlik sorumlusu dün yaptığı açıklamada “Elimizdeki veriler DEAŞ’ın büyük bir zayıflamaya girdiğine gösteriyor. Özelliklede ele geçirdiği petrol rafinelerini kaybettikten sonra iyice zayıfladı” şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal