Çin Firması Covid-19 Aşısının Üçüncü Aşama Deneylerini BAE'de Yapacak

Çin’de coronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmaları yapan bir firmanın, üçüncü aşama klinik deneyleri için BAE ile anlaşmaya vardığı açıklandı.

24.06.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 24.06.2020-15:11) Çin Firması Covid-19 Aşısının Üçüncü Aşama Deneylerini BAE'de Yapacak

Xinhua ajansının servis ettiği habere göre, Çin Ulusal Bioteknoloji Grubu video konferans yöntemiyle, Abu Dabi’de bulunan bir teknoloji firmasıyla coronavirüs aşısının üçüncü aşama testlerinin Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirilmesi için anlaşma sağladı.

Vuhan Biyolojik Ürün Enstitüsü’nce geliştirilen, birinci ve ikinci aşama klinik deneyleri Çin’de gerçekleştirilen coronavirüse karşı inaktif aşıların Birleşik Arap Emirlikleri’nde yerlileştirilmesi için de çalışmalar yapılacak.

Çin’deki aşı firması, Çin’de uzun zamandır az düzeyde tespit edilen enfekte sayısı dolayısıyla, aşıların işe yarayıp yaramadığının test edilmesi için denek bulunamadığı, dolayısıyla bir ülkeyle anlaştığı değerlendiriliyor.

Çin’de faaliyet gösteren CanSino ve Sinovac Biotech şirketleri de daha önce üçüncü aşama klinik deneylere sırasıyla Kanada ve Brezilya’da başlayacaklarını duyurmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal