Cevad Zarif Netanyahu'ya 'Yalancı Çoban'

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’a yönelik nükleer iddiasında bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu’ya 'Tahran'a yönelik eski suçlamaları tekrarlayan yalancı çoban’ dedi. Zarif ABD Başkanı Trump’a da cevap verdi.

01.05.2018-10:44 - (Son Güncelleme: 01.05.2018-10:39) Cevad Zarif Netanyahu'ya 'Yalancı Çoban'

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Tahran’ın senelerdiir gizlice nükleer silah geliştirmeye çalışmakla ve 2015 yılındaki nükleer anlaşmanın yapılmasından sonra da nükleer silah ile alakalı bilgileri gizlemek ve geliştirmekle suçlayan Netayahu'ya cevap verdi.

‘ YALANCI ÇOBAN’

Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden mesaj paylaşan Bakan Zarif "Yalancı çoban yine iş başında. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki karikatür fiyaskosu da azmini kıramadı. Artık sadece küçük bir kesimi kandırabilirsin" şeklinde konuştu.

2012 SUNUMU

Bakan Zarif bu paylaşımıyla Netanyahu'nun 2012 yılında BM Genel Kurulu'nda üzerinde çizgi filmlerden fırlamış gibi gözüken ve bir nükleer bombayı temsil eden çizimin bulunduğu dövizle birlikte yaptığı açıklamya değindi.

İsrail Başbakanı Netanyahu sunum esnasında İran'ın uranyum zenginleştirerek nükleer bomba elde etmede son noktaya yaklaştığını öne sürmüş ve elindeki kırmızı kalemle dövizin üzerini çizerek "İran'ın uranyum zenginleştirme mücadelesi hususunda kırmızı çizgi çizilmeli" ifadelerini kullanmıştı.

TRUMP ANLAŞMAYI ORTADAN KALDIRMAK İÇİN ESKİ İDDİALARIN ÜZERİNE ATLIYOR

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Netanyahu'nun sunumunun ve son yaşananların İran anlaşmasıyla ilgili yüzde 100 haklı olduğunu gösterdiğini ifade eden ABD Başkanı Donald  Trump'a da Twitter üzerinden cevap verdi.

İran ile yapılan nükleer anlaşmanın tekrarlanmaması durumunda ABD’yi anlaşmadan çekmekle tehdit eden Başkan Trump, 'İran'ın davranışlarının kabul edilebilir olmadığını ve füze denemeleri yapan İran'ın bir köşede rahat durmadığını'  şeklinde konuşmuştu.

Bakan Zarif cevabında "Başkan Trump, anlaşmayı ortadan kaldırmak için Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (IAEA) çoktan gündeminden çıkmış eski iddiaların üzerine atlıyor. Ne kadar da uygun. Yalancı çoban tarafından dile getirilen bu koordine istihbarat iddiaları 12 Mayıs'ın hemen birkaç gün öncesine denk geldi. Ama Trump'ın kutlamaya başlamaktaki aceleciliği tüm gizliliği ortadan kaldırdı"  ifadelerinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal