Cami Saldırganı Suçlamaları Kabul Etti

Yeni Zelanda da bulunan Christchurch şehrindeki Nur ve Linwood camilerine gerçekleştirdiği silahlı saldırıda 51 kişiyi öldüren 49 kişiyi de yaralayan katil Brenton Tarrant suçlamaları kabul etti.

26.03.2020-09:19 - (Son Güncelleme: 26.03.2020-10:08) Cami Saldırganı Suçlamaları Kabul Etti

Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde yer alan Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019’da cuma namazı kılındığı sırada 29 yaşındaki aşırı sağcı ve İslam düşmanı Avustralyalı Brenton Tarrant, otomatik silahlarla cemaate saldırmıştı.

Saldırı sonucunda 1'i Türk 51 kişi yaşamını yitirmiş, 2'si Türk 49 kişi yaralanmıştı.

SUÇLAMALARI KABUL ETTİ

Saldırgan, mahkemede 51’i cinayet, 40’ı cinayete teşebbüs ve biri de terör saldırısı olan suçlamalarının hepsini kabul etti.

YARGIÇ: ÖNEMLİ BİR ADIM

Mahkemede Yargıç Cameron Mander, "Suçlamaların her birinden ayrı ayrı hüküm giydi. Bu kabul, ceza davasının sona erdirilmesi konusunda çok önemli bir adım" şeklinde konuştu.

ERKENE ÇEKMEK İÇİN BAŞVURU YAPTI

Duruşmaya Auckland şehrinde tutuklu bulunduğu hapishaneden çevrimiçi bağlantı vasıtasıyla katılan ve tepkisiz olduğu gözlerden kaçmayan saldırganın, avukatları aracılığıyla salı günü duruşmanın daha erken görülmesi için başvuru yaptığı ifade edildi.

YALNIZCA 17 KİŞİ KATILDI

Yalnızca birkaç dakika kadar süren duruşmaya, coronavirüsün yayılmasını engellemek adına uygulamaya sokulan acil durum uygulaması sebebiyle medya mensupları ve Müslümanları temsilen Nur Camisi İmamı Gamal Fouda, Linwood Camii İmamı Abdul Alabi Lateef ile birlikte toplam 17 kişi katılım gösterdi.

BİR SONRAKİ DURUŞMANIN TARİHİ BELLİ DEĞİL

Tarrant'ın cezasının belirleneceği, mağdurlar ve yaşamını yitirenlerin yakınlarının da katılması planlanan bir diğer mahkemenin tarihi ise virüs önlemleri sebebiyle belirlenemedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal