Beyaz Saray Putin'i Washington'a Davet Etti

Beyaz Saray, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Washington'a resmen davet etti.

26.10.2018-16:00 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-15:57) Beyaz Saray Putin'i Washington'a Davet Etti

Beyaz Saray, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i Washington'a resmen davet etti. Cumhurbaşkanı Donald Trump, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Putin ile bir zirve yaptı ve ardından Putin'e sonbaharda Washington'u ziyaret etme daveti verdi.  Bolton, Putin ve Moskova'daki üst düzey güvenlik görevlileriyle  görüştükten birkaç gün sonra, eski Sovyet Gürcistan'ı ziyareti sırasında düzenlenen bir basın toplantısında, “Putin'i Washington'a davet ettik” dedi. ABD'li yayın kuruluşunun bildirdiğine göre Moskova'ya yaptığı gezide Bolton, Putin'i önümüzdeki yıl ülkesine davet etti. Trump'un Putin'e daha önceki daveti, Trump'ın Cumhuriyetçi partisindeki milletvekilleri de dahil olmak üzere, Putin'in Beyaz Saray ziyaretine layık olmayan bir rakip olduğunu öne süren Washington'da bir ateş açtı.

Putin’in ABD’yi ziyaret etme  konusu çok karışık bir durumda. ABD’nin istihbarat ajansları, Rusya’nın Trump’ın kazanmasına yardımcı olmak için 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiğini iddia ediyor. Rusya herhangi bir seçim yapılmasını reddediyor.

Trump, ABD çıkarları arasında Putin ile sağlam bir iş ilişkisi kurmak olduğunu söyledi. Trump ve Putin, Birinci Dünya Savaşı'nın sona ermesinin yüzüncü yıldönümünü kutlamak için 11 Kasım'da Paris'te ikili bir toplantı düzenlemeyi planlıyorlar. Bolton, Paris toplantısının kısa süreceğini söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal