Avustralya'da Yalnızca Zorunlu İhtiyaçların Karşılandığı İş Yerleri Açık Kalacak

Avustralya’da yeni tip coronavirüsle mücadele önlemleri çerçevesinde yarından başlamak üzere zorunlu ihtiyaçların karşılandıkları dışındaki bütün iş yerlerinin kapatılacağı bildirildi.

23.03.2020-09:06 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-08:59) Avustralya'da Yalnızca Zorunlu İhtiyaçların Karşılandığı İş Yerleri Açık Kalacak

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, yarın gün ortasından başlamak üzere süpermarketler, akaryakıt istasyonları, bankalar, eczaneler ve diğer başlıca hizmetlerin sağlandığı yerler dışındaki bütün iş yerlerinin kapatılacağını açıkladı.

Kapatılacak mekanların ibadet yerlerini, barları, kulüpleri ve eğlence yerlerini de kapsadığını fakat restoran ve kafelerin yalnızca paket servisi için açık kalacağını ifade eden Başbakan Morrison, sağlık uzmanlarının önerileri üzerine okulların açık tutulacağını kaydetti.

Vatandaşlar hariç ülkeye geleceklere hudutlarını kapatan Avustralya, yurt dışında yaşayan vatandaşlarına ülkelerine dönmeleri çağrısı yapmış, yurt dışına gitmek isteyenlere ise seyahat yasağı getirmişti.

İlk vakanın rastlandığı ocak ayı bitiminden şimdiye kadar Avustralya’da 6’sı Yeni Güney Galler eyaletinde, biri Batı Avustralya’da olmak üzere 7 kişi yaşamını yitirdi. Son verilere göre, ülkedeki coronavirüs salgınına yakalanan kişilerin sayısı ise 1609’a yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal