Avrupa Yanıyor! Protestocular Sokağa Çıktı

Sokağa çıkma yasakları, dolaşım kısıtlamaları, maske zorunluluğu... Koronavirüs vakalarının hızla arttığı Avrupa'da önlemler artırılıyor. Bu önlemlerin arttırılmasından rahatsız olan halk bir bir sokağa çıkarak hükümetleri protesto etmeye başladı.

24.10.2020-22:42 - (Son Güncelleme: 25.10.2020-03:14) Avrupa Yanıyor! Protestocular Sokağa Çıktı

'İTALYA'DA VAKA SAYISI 20 BİNE YAKLAŞTI'

İtalya'da son 24 saatte 19 bin 143 yeni vaka tespit edildi, bu sayı salgının başından bu yana bir günde görülen en yüksek vaka sayısı olarak kaydedildi ve yeni önlemler devreye alındı.

Campania Bölgesi'nde bu gece başlayan sokağa çıkma yasağı, bölgenin başkenti Napoli'de yüzlerce kişinin katıldığı gösteriyle protesto edildi. Bölge yönetiminin COVID-19 salgınına yönelik tedbirlerini ve sokağa çıkma yasağını protesto eden grup, güvenlik güçlerine ses bombası, meşale ve fişek attı.

Şehir merkezinde pek çok yerde sokak çatışması yaşandı ve yaralananlar oldu. Polis göz yaşartıcı gazla göstericilere müdahale etti. Protestocu grubun bölge yönetimi binasına yürüdüğü ve bu sırada, 'Eğer bizi kapatıyorsan, bize ödeme yapmak zorundasın' yazılı pankartlar açtığı bildirildi.

'FRANSA DA SON DURUM'

18 Ekim'de kararlaştırılan sokağa çıkma yasağına karşı olan göstericiler, başkent Paris'te bir araya gelerek gösteri düzenledi. Göstericiler, sokaklardaki çöp bidonlarını yola koyarak bariyer oluşturdu, yerli halktan bazı kimseler ise gösterileri evlerinden destekledi.

'POLONYA'DA DA PROTESTOLAR VAR'

Polonya'da vakaların artmasının ardından, ekim ayının başlarında hükümet koruyucu maske takma zorunluluğu getirmişti.Krakov kentinde maske takma yasağına karşı olan vatandaşlar, COVID-19 tedbirlerini protesto etti. Gösterilere katılanların maske takmadığı görüldü.

Ülkede son 24 saatte 13 bin 632 ile bugüne kadarki en yüksek günlük yeni vaka sayısı görülürken bugüne kadar 228 bin 318 vakanın tespit edildiği Polonya'da virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 153 artarak 4 bin 172’ye çıktı.

'İNGİLTERE'DE VAKA SAYISINDA HER GÜN REKOR KIRILIYOR'

İngiltere`de son 24 saatte 6 bin 634 kişide COVID-19 tespit edilmesiyle salgının başından bu yana görülen en yüksek vaka sayısına ulaşıldı. Toplam vaka 416 bin 363`e çıktı. Çalışanlar, gerçekleştirdikleri protestolarda hükümetten yasağı iptal etmesini ve kendilerini desteklemesi istemişti.

'İSPANYA'DA DA SOKAKLAR KARIŞTI'

İspanya'da son 24 saatte 19 bin 851 yeni vaka tespit edildi. COVID-19'daki yüksek vaka artışlarından dolayı serbest dolaşımı kısıtlayan tedbirler alan özerk bölgelerin sayısı arttırılmıştı.

BAsk, Asturias, Extremadura özerk bölgeleri ile Fas topraklarında olup İspanya'ya bağlı olan Melilla kenti de bölgesel OHAL ilan edilmesi için merkezi hükümete başvurdu.

Madrid'de gece yarısından sabah saat 06.00'a kadar zorunlu olmadıkça sokağa çıkmaya yasak getirildi.

Madrid özerk yönetim binası önünde toplanan bir grup, alınan önlemlerin, 'geç, yetersiz ve ekonomiye zarar verdiği' gerekçeleriyle protesto düzenledi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal