Avrupa'da Durum Kötüleşiyor!

Koronavirüs salgını bütün dünyayı etkisi altına almaya devam ederken günlük vaka sayıları ve ölüm sayıları rekor hızda yükselmeye devam ediyor. Bu kapsamda İngiltere başta olmak üzere Fransa, Belçika, İtalya ve İspanya gibi ülkelerde yaz aylarında uygulanmayan kısıtlanma önlemleri yeniden başlatıldı.

23.10.2020-19:25 - (Son Güncelleme: 24.10.2020-01:42) Avrupa'da Durum Kötüleşiyor!
Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), AB üyeleri ve İngiltere’deki virüs bulaşma hızının, ilk dalgaya kıyasla çok ciddi bir seviyeye ulaştığını açıkladı.

'4 ÜLKE HARİÇ BULAŞMA HIZI YÜKSEK'

Yayımlanan raporda Güney Kıbrıs, Estonya, Finlandiya ve Yunanistan dışındaki tüm AB ülkelerinin riskli kategoride yer aldığı belirtildi.

'GÜNLÜK VAKA SAYISINDA HER GÜN REKOR KIRILIYOR'

Avrupa ülkelerinde günlük vaka sayılarında rekor kırılıyor. İtalya'da yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında, son 24 saatte tespit edilen 19 bin 143 yeni vaka ile günlük en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

İspanya'da toplam vaka sayısı 1 milyonu aştı, Almanya'da günlük vaka sayısı salgının başlangıcından bu yana ilk defa 10 binin üzerine çıktı.

Toplam vaka sayısının bir milyona yaklaştığı Fransa ve İngiltere'de i se günlük vaka sayısı bu ayın başından itibaren 20 bin civarında seyrediyor.

'ÜLKELER SALGINDA YETERSİZ KALIYOR'

ECDC direktörü Andrea Ammon konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Covid-19 enfeksiyonlarında devam eden artışlar, halk sağlığı için büyük bir tehdit oluşturuyor ve çoğu ülke salgına karşı başarılı bir mücadele veremiyor.

Sağlık hizmetleri üzerindeki baskı ve ölüm oranı giderek yükseliyor..Toplumdaki bulaşma oranlarının yüksek olması ise savunmasız bireylerin korunmasını daha zor hale geliyor ve daha fazlasının şiddetli hastalık geliştirmesi kaçınılmaz hale geliyor” ifadelerini kullandı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal