Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Övgü: Çok Önemli Bir Ortak

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye bir övgü daha geldi. Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Türkiye'yi çok önemli bir ortak olarak kabul ettiklerini duyurdu.

31.01.2019-09:12 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-09:00) Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye Övgü: Çok Önemli Bir Ortak

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, İzmir Ticaret Borsası'nın (İTB) Meclis toplantısına katıldı.

Borsa binasında yapılan toplantıda açıklamalar yapan Berger, Türkiye'yi, AB'ye aday ülke olmasının ötesinde çok önemli bir ortak olarak kabul ettiklerini söyledi.

"AYNI SAVAŞLARI VERİYORUZ"

Türkiye ve AB'nin birçok alanda iş birliği yaptığından bahseden Berger, "Aynı savaşları, aynı mücadeleleri veriyoruz. Örneğin plastik poşetler. Bu son derece basit bir örnek fakat bunları çoğaltmak mümkün." diye konuştu.

"ÇOK ÖNEMLİ BİR ORTAK"

Türkiye'nin yüzünü Batı'ya çevirme pozisyonunu hala koruduğuna işaret eden Berger, şunları ifade etti: "Türkiye'yi, AB'ye aday ülke olmasının ötesinde çok önemli bir ortak olarak kabul ediyoruz. 2019'da birçok önemli etkinlik var. Türkiye'de 31 Mart'ta seçimler söz konusu. Mayıs ayı ortalarında AB devletlerinde de seçimler var. Bunun haricinde AB ile Türkiye arasında birçok diyalog olacak. Örneğin şubat ayında İstanbul'da ekonomi üstüne bir toplantı yapılacak. Bu toplantıya AB ve Türkiye iş dünyasından çok önemli kişiler katılacak."

"TÜRKİYE'YE UYGULANAN GÜMRÜK VERGİLERİ KALDIRILMALI"

İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli de delegasyonunun temel vazifelerinden birinin, Türkiye-AB arasındaki Gümrük Birliği ile alakalı ekonomik, mali ve ticari gelişmelerin haricinde, Gümrük Birliği hükümlerinin uygulanmasını izlemek olduğunu anımsattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal