Filistin'de Gazze Çıkmazı Hakkında Seminer Düzenlendi

Bağımsız bir Filistinli sivil toplum kuruluşu Çarşamba günü Gazze'de devam eden su, elektrik, yakıt ve ilaç sıkıntısı ile STK'ların karşılaştığı sorunları tartışmak üzere bir seminer düzenledi.

31.01.2019-09:05 - (Son Güncelleme: 31.01.2019-09:00) Filistin'de Gazze Çıkmazı Hakkında Seminer Düzenlendi

Bağımsız bir Filistinli sivil toplum kuruluşu Çarşamba günü Gazze'de devam eden su, elektrik, yakıt ve ilaç sıkıntısı ile STK'ların karşılaştığı sorunları tartışmak üzere bir seminer düzenledi.

Uluslararası Filistinlilerin Haklarını Destekleme Komisyonu (ICSPR) tarafından düzenlenen seminere katılan Filistinli yetkililer ve avukatlar, Gazze çıkmazının temel sebeplerinin Filistinliler ile İsrail'in ablukası arasındaki bölünmeler olduğunu kabul etti.

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eshref el Kudra en çok etkilenen sektörün sağlık sektörü olduğunu belirtti.

Kudra, bu sorunların sektörde ilaç, tıbbi malzeme ve insan kaynakları eksikliğine yol açtığını söyledi.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı depolarındaki ilaç ve tıbbi malzemelerin yüzde 45 oranında azaldığını ve Gazze'nin 40 milyon dolar değerinde sağlık sektörü malzemelerine ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Aynı zamanda, Gazze'deki Filistinli Sivil Toplum Örgütleri Ağı'nın başkanı Amjad el Shawa, Gazze'deki STK'ların İsrail'in yurtdışındaki Filistinlilere yönelik provokasyonlarından büyük ölçüde etkilendiğini ve bunun sonucunda Avrupa Birliği'nin Filistin'deki STK'ları desteklememeye karar verdiğini söyledi.

AB'nin kararına bağlı olarak, STK'lar şüpheli kuruluşlar olarak haksız yere incelendi ve banka hesapları kapatıldı.

Ayrıca, Gazze'deki elektrik dağıtım şirketinin yönetim kurulu üyesi Ebu El Umereyn, Gazze Şeridi'nin sınırlı kaynaklar ve artan tüketim nedeniyle 24 yıl içinde en kötü enerji krizini yaşadığını söyledi.

Enerji krizinin çoğunlukla İsrail'in işgali ile bağlantılı olduğunu vurgulandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal