Almanya'da Bir Evde 5 Çocuk Cesedi Bulundu

Alman basını, batı şehri Solingen'de yaşları 1, 2, 3, 6 ve 8 olan 5 çocuğun anneleri tarafından öldürüldüğünü açıkladı. 11 yaşındaki öteki çocuğunu yanına alıp evden çıkan ve bir trenin önüne kendini atan anne ağır yaralı olarak kurtuldu.

03.09.2020-16:08 - (Son Güncelleme: 03.09.2020-17:30) Almanya'da Bir Evde 5 Çocuk Cesedi Bulundu

Alman emniyeti, ülkenin batısında olan Solingen şehrindeki bir evde büyük bir trajediyi gün yüzüne çıkardı.

Emniyet güçleri, bir binadaki dairede 5 çocuğun cansız bedenini buldu.

Alman basını, gelişmeyi 'son dakika' olarak paylaşıyor. Solingen emniyeti, Hasselstrasse şehrindeki evle alakalı daha bir bilgi paylaşmadı, çocukların uyruğu henüz bilinmiyor. Hadise yerinden gelen ilk görüntülerde oldukça emniyet gücü ve kurtarma ekibi dikkat çekiyor.

Bir Alman gazetesinde yer alan habere göre, Mönchengladbach'tan bir büyükanne polisleri aradı ve 27 yaşındaki kızının 5 çocuğunun yaşamına son verdiğini söyledi. Tekrar aynı haberde anne başka bir çocuğuyla evden çıkarak seyahat etti, intihara teşebbüs etti.

Habere göre, cansız bedeni bulunan çocukların yaşları 1, 2, 3, 6 ve 8. Çocuklarının yaşamına son veren anne öğleden sonra yerel saatle 13.47'de Düsseldorf'ta bir trenin önüne kendini attı ve ciddi halde yaralı olarak kurtuldu.

11 yaşındaki öteki çocuk ise büyükannesine verildi.

Yerel bir haber sitesi de, kurtarma görevlilerinin eve geldiğinde geç kaldığını ve oldukça büyük bir travma yaşadıklarını bildirdi.

SOLINGEN: TÜRKLER İÇİN EN BÜYÜK ACININ ŞEHRİ

Düsseldorf şehrine 35 kilometre mesafede uzaklıkta yer alan Solingen, Almanya'daki Türkler ve Türkiye için oldukça acı anılara sahip.

Sağ partilerin kendilerine uyguladığı baskı ile Almanya'nın liberal iltica yasalarını katılaştırma hükmü parlamentoda onay aldığından, günler sonra neo-Nazi gruplar faaliyet başladı.

29 Mayıs 1993 tarihinde, Solingen'in Mitte kasabasında Genç ailesinin yaşadığı ev ırkçılar aracılığıyla kundaklandı.

Çocuk ile kadın 5 kişi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren 5 yaşındaki Saime Genç, 9 yaşındaki Hülya Genç, 12 yaşındaki Gülistan Öztürk, 18 yaşındaki Hatice Genç ve 28 yaşındaki Gürsün İnce aynı ailedendiler.

14 kişinin çoğu yaralı halde kurtuldu ancak bazılarının durumu oldukça ağırdı. Örneğin 15 yaşındaki Bekir Genç, 30'un üzerinde ameliyattan geçirmek zorunda kalmıştı.

Saldırıyı gerçekleştiren 4 neo-Nazi de dönemin en fazla hapis cezasını aldı.

Solingen katliamı, 1990 yılında Doğu ile Batı Almanya'nın birleşmesinin akabinden ülkenin yaşadığı en büyük trajedi olay olarak akıllara kazındı.

2. Dünya Savaşı'nın ardından Almanya'nın tekrar yapılanmasına giden 'ekonomik mucize'de büyük payları olan Türkiye kökenli işçiler için oldukça büyük bir travmaydı bu.

Evlerinin kundaklanacağı kaygısıyla kapı zillerinden Türkçe adlarını sildiler, balkonlarda su tutmaya başladılar ve muhtemel bir kundaklamadan çabucak kurtulabilmek için ip merdivenler almaya başladılar. Durum öyle bir hal aldı ki bu ip merdivenler karaborsaya çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal