Almanya Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen İstifa Etti

Avrupa Komisyonu Başkanlığı için aday gösterilen Ursula Von der Leyen, Savunma Bakanlığı görevinden çekileceğini duyurdu. Von der Leyen, AP'deki oylamanın sonuçlarından bağımsız olarak görevi bırakacağını belirtti

16.07.2019-14:27 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-14:23) Almanya Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen İstifa Etti

Avrupa Komisyon Başkanlığı için Salı günü Avrupa Parlamentosu'nda düzenlenecek olan oylamada zor bir sınav vermeye hazırlanan Almanya Savunma Bakanı Ursula Von der Leyen, bakanlık görevinden istifa edeceğini açıkladı.

Von der Leyen, sosyal medya Twitter hesabından 'Avrupa için kararım' başlığıyla yayınladığı açıklamada, "Yarın Avrupa Parlamentosu'nun güvenini kazanmak istiyorum. Tüm enerjimi Avrupa’ya hizmete kanalize etmek amacıyla sonuçtan bağımsız olarak Çarşamba günü Savunma Bakanlığı'ndan geri çekileceğim. Federal Ordu ile geçirdiğim yıllar için derin bir minnet duyuyorum" şeklinde yazdı.

BAŞBAKAN MERKEL: YENİ BİR SAYFA AÇIYOR

Von der Leyen'in geri çekilme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Savunma Bakanı'nın görevini bırakma kararına saygı duyduğunu belirtti.

Merkel, Von der Leyen'in hayatında yeni bir sayfa açma yolunda bir karar aldığını ve Avrupa Komisyonu Başkanlığı için tüm gücüyle kanalize olduğunu ifade etti. "Bu beni sevindirdi, benim tanıdığım (von der Leyen) işte bu" diyen Başbakan, "Gerisini zamanla göreceğiz" şeklinde konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal