Almanya, 4 Defa Art Arda İthalat-İhracat Fazlası Veren Ülke Oldu

Almanya, 2019'da 293 milyar dolar ile üst üste 4'üncü defa dünyada en çok ithalat-ihracat fazlası veren ülke oldu.

03.02.2020-17:12 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-17:08)  Almanya, 4 Defa Art Arda İthalat-İhracat Fazlası Veren Ülke Oldu

Almanya, küresel ticari tansiyonlara rağmen geçtiğimiz sene 293 milyar dolar ile üst üste 4'üncü defa dünyada en çok İthalat-İhracat fazlası veren ülke oldu.

"4 defa üst üste ödemeler dengesi fazlası veren ülke"

Merkezi Münih'te yer alan Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü'nün açıklamasına bakıldığında, geçtiğimiz sene Almanya'nın mal, hizmet ve yatırım akışını ölçen cari hesap fazlası,gayri safi millî hasılasının yüzde 7,6'sına ulaştı. 2018'de bu rakam, gayri safi millî hasılasının yüzde 7,3'üne denk gelmişti.

"Japonya ve Çin, Almanya'yı takip etti"

Almanya'yı, 194 milyar dolarla Japonya takip ederken, Çin 183 milyar dolarla üçüncü sırada kendini gösterdi. Japonya'nın cari fazlası gayri safi millî hasılasının yüzde 3,8'ine, Çin'in cari fazlası ise gayri safi millî hasılasının yüzde 1,3'üne denk geldi.

International Monetary Fund(IMF), Avrupa Komisyonu ve Washington yönetimi, Almanya'ya uzun süredir küresel iktisadi dengesizlikleri azaltmak için maaşları ve mevduatları yükselterek iç talebi artırma daveti yapıyordu. Almanya'nın cari işlemler dengesinin gayri safi millî hasılasına orantısını, son 9 senedir Avrupa Komisyonu'nun saptadığı oranı 6 olan gösterge sınırının üzerinde izliyor.

Dünyanın en önemli ekonomisine malik ABD, geçtiğimiz sene 490 milyar dolarla dünyada cari açığı en çok olan ülke olarak kaydedildi.Konu olan rakam, geçtiğimiz sene ülkenin GSYH'sinin yüzde 2,3'üne denk geldi. ABD'yi, 117 milyar dolarla İngiltere ve 51 milyar dolarla da Brezilya izledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal