Londa'da Polisin Vurduğu Saldırgana Terör Suçundan Yaptırım

İngilterenin başkentinde iki vatandaşı bıçaklayıp vururak canlarını alan saldırganın daha önce terör suçundan yakalandığı ve kısa bir zaman evvel serbest bırakıldığı belirtildi.

03.02.2020-09:56 - (Son Güncelleme: 03.02.2020-10:08)

Polisin açıklamasına bakıldığında,Londra'nın güney bölgesindeki Streatham geçtiğimiz gün yerel saatle 14.00 (TSİ 17.00) meydana gelen bıçaklı saldırıda iki kişi yaralandı,birinin durumunun ise ağır olduğu öğrenildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da terörle ilişli vakada bir kişi vurularak hayatını kaybetti.

Aynı zamanda üçüncü başka bir vatandaşta polisin ateş açmasıyla kırılan camlar sebebiyle hafif yaralandı.

Polisin vurarak saldırganı öldürdü.Saldırganın üstündeki bomba şüphesine sebep olan düzeneğinde gerçek olmadığı belirlendi.

SALDIRGAN OLAYDAN KISA BİR SÜRE ÖNCE SERBEST BIRAKILMIŞTI

İngiliz devlet yayın kurumu, saldırganın kısa bir süre önce ceza evinden çıktığını ve yaşanan hadise esnasında polis izlemesinde olduğu aktarıldı.

Açıklamada,saldırganın teröre ilişkin bir suç sebebiyle 3 yıl hapis cezası çarptırldığı fakat uygulama yasaları içerisinde erken serbest bırakıldığı bildirildi.

Saldırganın yaşının 19 olduğunu, terör belgeleri bulundurmak ve dağıtmak suçundan hapis cezasına çarptırlıdığı açıklandı.

ERKEN SERBEST BIRAKILMA KONUSUNDA YENİ TEDBİRLER OLACAK

Başbakan Johnson, konuyla alakalı yazılı bildirgesinde, kasım ayında meydana gelen emsal bir saldırının peşinden daha uzun süre hapis cezaları ve polise daha çok kaynak sğalanmasını içine alan yeni bir tedbir paketini duyurduklarını hatırlatarak pazartesi günü bu hususta daha kapsamlı tertibin açıklanacağını duyurdu.

Son Dakika Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal