ABD'den Esed Rejimine Yaptırım

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft, "Trump yönetimi yarın Esed rejiminin askeri zafer elde etmesini önleme, rejimi ve müttefiklerini BM denetimindeki siyasi sürece döndürme konusunda kararlı adımlar atacak." ifadelerini kullandı.

17.06.2020-07:44 - (Son Güncelleme: 17.06.2020-07:44) ABD'den Esed Rejimine Yaptırım

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, Trump yönetiminin, Suriye'de rejimin askeri kazanım elde etmesinin önüne geçmek, rejimi ve müttefiklerini müzakere masasına geri çağırmak amacıyla yaptırımlarda bulunacağını duyurdu.

Craft, BM Güvenlik Konseyi'nde yaptığı açıklamada, ''Trump yönetimi yarın Esed rejiminin askeri zafer elde etmesini önleme ve rejimi ve müttefiklerini BM denetimindeki siyasi sürece döndürme konusunda kararlı adımlar atacak.'' ifadelerine yer verdi.

ABD'nin, Esed rejimini, vahşet ve insan hakları ihlallerini gerçekleştirmek için kullandığı gelir kaynaklarından yoksun bırakmayı amaçladığını söyleyen Craft, bu şekilde barış umudunun ve siyasi sürecin önündeki engellerin yok edileceğini belirtti.

Craft, söz konusu yaptırımların ABD Başkanı Donald Trump'ın önceki senen aralık ayında imzaladığı ''Sezar Suriye Sivil Koruma Yasası'' çerçevesinde uygulamaya geçireceğini, yaptırımlarla rejimin kendi halkına karşı vahşetini onaylayan ve finanse edenleri caydırmayı öngördüklerini bildirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal