ABD Çin Şirketinin İhracatını Kısıtladı

ABD Hükümeti Ticaret Bakanlığı, Pazartesi günü bir basın açıklamasında, Çin'in Fujian Jinhua Entegre Devre Şirketini’nin ulusal güvenlik için “önemli bir risk” olarak nitelendiren ihracatını kısıtladığını açıkladı.

30.10.2018-08:58 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-08:55) ABD Çin Şirketinin İhracatını Kısıtladı

ABD Hükümeti Ticaret Bakanlığı, Pazartesi günü bir basın açıklamasında, Çin'in Fujian Jinhua Entegre Devre Şirketini’nin ulusal güvenlik için “önemli bir risk” olarak nitelendiren ihracatını kısıtladığını açıkladı. “30 Ekim 2018'de yürürlüğe giren Ticaret Bakanlığı, Fujian Jinhua Entegre Devre Şirketine yapılan ihracı, Entity List'e ekleyerek kısıtladı” dedi. Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı gibi, eylem, Jinhua'nın Amerika Birleşik Devletleri'nin ulusal güvenlik çıkarlarına aykırı faaliyetlerde bulunma riski taşıdığı için alındı.
Ticaret Bakanı Wilbur Ross, “Jinhua'nın Varlık Listesine yerleştirilmesi, askeri sistemlerimizde temel bileşenler için tedarik zincirini tehdit etme yeteneğini sınırlayacak” dedi.

Jinhua, dinamik rastgele erişimli bellek (DRAM) entegre devreleri için önemli üretim kapasitesinin tamamlanmasına yaklaşıyor ve ek üretim ABD'li üreticilerin ABD askeri sistemlerinin bu temel bileşenleri konusunda uzun vadeli ekonomik sürdürülebilirliğini tehdit ediyor. Daha önce, Bloomberg Businessweek uzun bir soruşturmaya dayanan bir rapor yayınlayarak Çin hackinin "ABD şirketlerine karşı şimdiye kadar bilinen en önemli tedarik zinciri saldırısı" olduğunu söyledi. Bu arada, Apple, Amazon İnternet Servisleri ve Süper Mikro Computer raporu reddetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal