ABD-Kuzey Kore Görüşmeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında üst düzey bir zirve için hazırlığı için ABD'deki Kuzey Kore muadili ile görüşebilir.

30.10.2018-08:50 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-08:46) ABD-Kuzey Kore Görüşmeleri Hız Kesmeden Devam Ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında üst düzey bir zirve için hazırlığı için ABD'deki Kuzey Kore muadili ile görüşebilir. Pompeo, ayın sonunda Kuzey Kore muadili ile görüşme planlarını açıkladı.
Pompeo'nun sekreteri, ‘’Toplantı ekim ayı sonunda planlanıyordu, ama ABD tarafındaki şartlar nedeniyle bir iki gün içinde ertelendi.Konumu muhtemelen ABD Doğu Kıyısı olacak. "dedi. Kuzey Koreli ülkesini Kim'in üst yardımcısı Kim Yong-chol tarafından temsil edilebileceğini kaydedildi.

Kore Yarımadası'ndaki durum, bu yılın başından bu yana, Kuzey Kore lideri ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in çeşitli toplantılar düzenlemesinden beri önemli ölçüde iyileşti. Haziran ayında, Kim ayrıca, Kuzey Kore'nin ABD-Güney Kore askeri tatbikatlarının dondurulması ve ABD'nin yaptırımlarının potansiyel olarak ortadan kaldırılması karşılığında yarımadanın tam nükleer silahlandırılmasını teşvik etmek için çaba göstermesini öngören bir anlaşma imzaladı.

7 Ekim'de Pompeo, Kim ile tanıştığı ve en üst düzey ABD-Kuzey Kore zirvesinin organizasyonunu tartıştığı Kuzey Kore'yi ziyaret etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal