ABD Açıklaması Prens Salman'ı Şaşırttı

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee, Başkan Donald Trump'ın ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) Cemal Kaşıkçı cinayeti ile alakalı elde ettiği sonuç hakkında söylediklerinin doğru olmadığını ifade ederek "Bana iletilen istihbarata göre suikast emrini Veliaht Prens (Muhammed bin Selman) verdi." dedi.

26.11.2018-10:15 - (Son Güncelleme: 26.11.2018-11:23) ABD Açıklaması Prens Salman'ı Şaşırttı

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Mike Lee, Başkan Donald Trump'ın ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) Cemal Kaşıkçı cinayeti ile alakalı elde ettiği sonuç hakkında söylediklerinin doğru olmadığını ifade ederek "Bana iletilen istihbarata göre suikast emrini Veliaht Prens (Muhammed bin Selman) verdi." dedi. ABD'nin Utah eyaleti Senatörü Lee, Kaşıkçı cinayeti ve CIA'in raporu hakkında NBC kanalına açıklama yaptı. Trump'ın CIA'in Kaşıkçı cinayetiyle alakalı elde ettiği istihbarat sonuçları hakkında söylediklerinin doğru olmadığını ifade eden Lee, "Başkan'ın söylediklerine katılmıyorum. Bu, benim gördüğüm istihbaratla çelişiyor. Benim gördüğüm istihbarata göre cinayet emri Veliaht Prens tarafından verildi." ifadesinde bulundu.

 

"KAŞIKÇI DAVASINDA DÜRÜST DEĞİLDİ"

Diğer yandan Kaliforniya eyaleti Demokrat Temsilciler Meclisi üyesi Adam Schiff ise Kaşıkçı cinayeti ile alakalı CNN kanalına konuştu. Schiff, Trump'ın Kaşıkçı cinayeti davasında ülkesine karşı dürüst davranmadığını ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ı desteklemesinin kendisini zayıf gösterdiğini belirterek "Trump 'Bilmiyorum' ya da 'dünya çok tehlikeli bir yer' gibi ifadeler kullanarak kendisini güçlü gösterdiğini düşünüyor ama aslında bunlar kendisini zayıf gösteriyor. Bu konuda CIA'i yalanlaması ya diktatörleri sevdiğini ya da işin içinde şahsi finansal çıkarları olduğunu gösteriyor." dedi. Trump'ın daha önce açıkça Suudi Arabistan'dan milyonlarca dolar para kazandığının altını çizen Schiff, Trump'ın kişisel çıkarlarının ABD dış politikasını olumsuz bir şekilde etkilediğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal