113 Sene Önce Batan Gemiden Dünya Dengesini Değiştirecek Şey Çıktı

Tam 113 sene önceki bir savaşta üzerindeki altınlarla birlikte batırılan Rus savaş gemisi bulundu. Gemideki altınların tahmini değerinin 130 milyar dolar olduğu söyleniyor.

20.07.2018-15:10 - (Son Güncelleme: 20.07.2018-14:55) 113 Sene Önce Batan Gemiden Dünya Dengesini Değiştirecek Şey Çıktı

Güney Koreli bir kurtarma birimi, tam 113 sene önce batan Rus savaş gemisinin enkazının tespit edildiğini duyurdu. Rus-Japon Savaşı esnasında batan Dmitri Donşkoy adlı geminin, yaklaşık 130 milyar dolar değerinde altın taşıdığı tahmni ediliyor.

RUSLAR, JAPONLARIN ELİNE GEÇMESİN DİYE BATIRMIŞTI

Zırhlı kruvazör cinsi bir savaş gemisi olan Dmitri Donşkoy, ilk defa 1885 senesinde yelken açmıştı. 5800 ton ağırlığındaki gemi, Rus ve Japon imparatorlukları arasındaki Tsushima Muharebesi'nde yer alıyordu. Rusya, muharebenin yitirilmesinin sonrasında Dmitri Donşkoy'un Japonların eline geçmesini engellemek için gemiyi denizin dibine yollama kararı aldı.

130 MİLYARLIK ALTIN TAŞIYORDU

Söylentilere göre Dmitri Donşkoy, battığı esnada Rus İmparatorluk Donanması'nın İkinci Pasifik Filosuna bağlı tüm altın ikmalini üstünde taşıyordu. Altınların bugün tahmini 130 milyar dolar kadar bir değere sahip olduğu tahmin ediliyor. Yani Rusya'nın 2017 senesinde savunma için ayırdığı 61 milyar dolarlık bütçenin iki katından daha çok.

434 METRE DERİNDE BULUNDU

Daha önce birçok firma Dmitri Donşkoy'u bulma girişimi yapmış fakat hiçbirisi başarıya ulaşamamıştı. Shinil Group adlı  Güney Koreli firma, gemi enkazının Ulleungdo adasından 1.3 kilometre uzaklıkta ve denizin 434 metre altında olduğunu duyurdu.

ALTINLAR BULUNURSA YARISI RUSLARA VERİLECEK

Dmitri Donşkoy gerçekten de tahmin edildiği gibi 130 milyar dolar değerinde bir altın taşıyor mu şimdilik net değil. Çin, Kanada, İngiltere ve Güney Koreli firmalardan meydana gelen uluslararası bir birim altınları çıkarmak için ilerleyen aylarda girişimlere başlayacaklarını ifade ediyor. Ekibin başarıya ulaşması durumunda çıkarılan altınların yüzde 50'si Rusya'ya teslim edilecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal