Dolar Güne Nasıl Başladı? Euro Kaç TL? 29 Kasım 2019 Döviz Kurunda Güncel Fiyatlar

ABD ile ilişkilere yönelik endişeler ve dolar endeksindeki güçlenmenin baskıladığı TL dün sakin seyretmişti. Dolar/TL bu sabah güne 5.77 seviyesinin hemen altında başladı.

29.11.2019-08:53 - (Son Güncelleme: 29.11.2019-08:50)

Rus hava savunma sistemi S-400’ler için Ankara’da test yapıldığı haberleri ve dolar endeksinde yükselişin baskısıyla yönünü yukarı çeviren dolar/TL’de dün sakin seyir gözlenmişti.

DOLAR VE EURODA SON FİYATLAR

DOLAR: 5.7612(%0.03)

EURO: 6.3451(%0)

ALTIN: 270.32(%0.11)

S-400 haberleri nedeniyle kurda bir miktar stres oluştuğunu ancak ciddi bir hareket gözlenmediğini söyleyen bir bankacı, “Dolar/TL hala bant aralığında sakin seyrediyor, oynaklık seviyeleri de düşük. Kurda bu nedenle sert bir hareket görmüyoruz. Dolar endeksinde de bir miktar yükseliş var, o da EM para birimlerinde baskı yarattı son bir haftada.” açıklamasında bulundu.

Son dönemde ABD’li yetkililerin açıklamalarında, Türkiye’nin Washington ile yaşadığı çıkmazı çözüme kavuşturmak için S-400’lerden “kurtulması” gerektiği söylemi öne çıkıyor. Ancak bu Türkiye’de kabul görmüş durumda değil.

Piyasalarda ise iki ülke arasındaki ilişkiler bir süredir daha yakından izlenirken bu süreç TL’de bazen baskı bazen ise sert kazançlar yaratabiliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma füze sistemlerini test ediyor olmasının “endişe verici” olduğunu söyledi, ancak füzeler kaynaklı sorunları gidermek için Washington ile Ankara arasındaki görüşmelerin de devam ettiğini belirtti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal